Acht nieuwe jeugdtrainers voetbal

Wethouders Brandes (links) en Bot (midden) met projectleider Lochjes (rechts) bij de geslaagden.

Wethouders Brandes (links) en Bot (midden) met projectleider Lochjes (rechts) bij de geslaagden.

Zestig zingende leerlingen van de brede school Omnibus aan Pandora verhoogden woensdag de feestvreugde in Alleman, bij het uitdelen van diploma’s door sportwethouder Peter Bot (Burgerbelangen) aan acht nieuwe trainers. De opgeleiden zijn bevoegd om kinderen tot negen jaar te trainen. Vijf van hen bereikten zelfs de kwalificatie om dat te doen bij RFKVIC.

De hele happening in Alleman, geopend door wethouder Jeroen Brandes van Wijkbeheer (PvdA), had te maken met GIDS, de afkorting van ‘Gezond in de Stad’.Tien leerlingen van het nabij Alleman geleden Panta Rhei, volgden de cursus voor kindertrainer, maart twee haakten er kennelijk voortijdig af. De geslaagden deden allemaal hun best, vertelde projectleider Bart Logchies. “We zijn tien weken lang bezig geweest om voetbaltrainers voor RKVIC op te leiden, met medewerking van de docenten en de gemeente.”

Sportwethouder Bot, ooit zelf opgeleid aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding, zei dat de geslaagden een goede keuze maakten. Hij benadrukte nog eens de voordelen van sporten. Het is niet alleen gezond, maar heeft ook een sociale functie. “Je staat in hetzelfde shirtje op het veld, iedereen is gelijk, rijk en arm.” Volgend haar komt er een vervolgcursus, voor degenen die ook oudere kinderen mogen trainen.

Bit beloofde er zijn best voor te doen dat de geslaagden ook de in Amstelveen te spreken Volleybal Interland wedstrijd Nederland-België kunnen bijwonen. In mei wordt ook het beeld van de oude Bankrashal naar de nieuwe verhuisd.

Logchies had bij de uitreiking van elke nieuwe voetbaltrainer een verhaal over diens karakter en aanpak. Die bleken onderling nogal te verschillen.

“Wat een sterren”, zonden de kinderen van Omnibus bij het binnenkomen. In de zaal ouders en belangstellenden. Er volgde, vooraf gaande aan de uitreiking, een vocaal programma van kerstliederen als ‘kling klokje klingelingeling’, het onvermijdelijke ‘I wish you a merry Christmas’ en een solo-optreden van de jeugdige fluitiste Roberta uit groep 4.

Tenslotte klonk, met steun van een paar leerlingen uit de groepen 5.7 en 8 het bekende ‘Jingle Bells’. En toen was er soep. Want een van de andere projecten is  het succesvolle “Sociaal koken”, een initiatief van een wijkbewoonster uit Bankras/Kostverloren.

 

 

Lees ook:‘Sociaal koken’ in de wijk
Lees ook:Kinderen zorgden voor gezond eten in Alleman
Lees ook:Koken en feestelijk eten in Bankras
Lees ook:Onthulling Bankrasmonument en Interland volleybal
Lees ook:Goochellessen in Alleman

Eén reactie op “Acht nieuwe jeugdtrainers voetbal

  1. Gerben

    Geen gedonder over tig jaar aub, Alle 8 doe het goed en succes!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.