Twee films in Buurtkamer over tragiek

chicken-full-1Op woensdagavond 5 oktober (20.00 uur) worden er twee films getoond in de Buurtkamer, Lindenlaan 75 (MOC). Toegangsprijs € , inclusief een drankje in de pauze. De eerste film is ‘Dusting Bin Dreads’ (50 minuten) van Eriss Khajira (27, Kenia) gaat over de vuilnisbelt Dandora, waar hij is opgegroeid.

De EO 2Doc ‘Dusty Bin Dreams’ is een uitzonderlijke film over de Afrikaanse armoede. Khajira toont met deze documentaire de kracht, problemen en dromen van haar buren die op een vuilnisbelt wonen. Ze leven van voedsel, bouwmaterialen en handelswaar, gehaald uit vuilnis dat door inwoners en bedrijven van Nairobi wordt weggegooid. Khajira slaagde erin een ontwapenend en tegelijk schokkend portret te maken van 5 vuilnisbeltbewoners en scharrelaars. Nooit kwam een film dichterbij de allerarmsten van onze wereld. De maker Eriss zal deze avond persoonlijk aanwezig zijn. Documentairemaker Frank Koomen zal voor de vertaling zorgen. De tweede film is ‘Kippen voor Kimaru’ (18 minuten), een besloten voorvertoning; de officiële première is op het Cinekid festival.

‘Kippen voor Kimaru’ gaat over een positieve, strijdbare jongen die knokt voor zijn toekomst. Nog maar een paar maanden geleden overleed zijn vader. Nu is het voor Kimaru (tien jaar oud) nog moeilijker het hoofd boven water te houden. Hij en zijn moeder zijn arm. Straatarm. Op een zondag komt tante Ursula op visite. Kimaru rent haar tegemoet. Ze heeft een doos meegenomen en daar zitten vijf kuikens in. Die zijn voor Kimaru. Hij is blij. Hij mag voor de kuikens gaan zorgen. Maar dan ………

 

Lees ook:Frank Westerman over ‘Stikvallei’ in de bieb
Lees ook:Kinderfilm festival in Cinema
Lees ook:‘De Helleveeg’ in Cinema Amstelveen
Lees ook:Indian Film Festival in Cinema AV
Lees ook:Slotvoorstelling Broersepark Festival met dieren uit Brazilie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.