Frank Westerman over ‘Stikvallei’ in de bieb

Frank Westerman (Foto: Merlijn Doomernik)

Frank Westerman (Foto: Merlijn Doomernik)

‘s Avonds bij nieuwe maan sterven alle mensen en dieren in de vallei uit. Kippen, bavianen, zeboes en vogels vallen dood neer in het gras. Evenals tweeduizend mannen, vrouwen en kinderen. Materiële schade is er niet: hutten en palmen staan er onaangeroerd bij. Dat zijn de feiten. Maar wat is er gebeurd? Op 21 november (20.15 uur) is er in de bibliotheek aan het Stadshart een lezing van Frank Westerman, waarin hij alles vertelt over deze gebeurtenis in Noordwest-Kameroen. De bijeenkomst is georganiseerd door de bieb in samenwerking met boekhandel Venstra.

In zijn deze maand verschenen boek Stikvallei ontleedt hij elk facet van de massale, raadselachtige sterfte, in een thrillerachtig verhaal dat uitwaaiert tot IJsland en Hawaï. Frank Westerman neemt zijn toehoorders (en lezers) mee door het woud van verhalen dat in vijfentwintig jaar uit de compost van de feiten is opgeschoten. Welke woorden en beelden hebben zich aan de feiten gehecht en hoe zijn die uitgegroeid tot mythes? Hoe ontstaan verhalen?

Frank Westerman studeerde Tropische Cultuurtechniek en was correspondent van de Volkskrant en NRC Handelsblad in Belgrado en Moskou. Kaarten zijn online te bestellen via www.debibliotheekamstelland.nl of in een van de vestigingen. Prijs € 12,50. Pashouders € 10. Voorverkoopkorting €1.

Lees ook:Auteur Frank Westerman in bibliotheek
Lees ook:Avond Beethovenstraat een historie bij Venstra
Lees ook:Literaire avond over korte verhalen bij Blankevoort
Lees ook:Avond en boeken over hoogbegaafdheid bij Venstra
Lees ook:Avond over ‘Hoe lees ik?’ bij boekhandel Blankevoort

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.