Avond en boeken over hoogbegaafdheid bij Venstra

SuzanneBuis-Hoogbegaafd-LRNaar aanleiding van haar in 2014 bij Uitgeverij Nanda verschenen boek ‘Mijn hoogbegaafde kind en ik’ komt van Suzanne Buis (1973) woensdag 1 februari (20.15 uur) over dat onderwerp spreken bij boekhandel Libris Venstra aan het Stadsplein. Zij neemt ervaringsdeskundige Marianne van Gelder mee. Die schreef ook een boek en weet door haar vier hoogbegaafde kinderen wat dat met zich meebrengt.

Het boek van Buis, die zelf hoogbegaafd is, bevat interviews met ouders van hoogbegaafde kinderen en tips van deskundigen. Veel ouders van die hoogbegaafden hebben al heel wat gesprekken met school en therapeuten over ‘probleemgedrag’ gevoerd en diagnoses te horen gekregen als autisme of Asperger, add of adhd voordat hoogbegaafdheid ter sprake kwam.

Suzanne Buis interviewde ouders in hun heel verschillende gezinnen. Hun aangrijpende verhalen zijn voor veel ouders, grootouders en leerkrachten zeer herkenbaar. Suzanne Buis vindt het belangrijk dat meer mensen weten wat hoogbegaafdheid inhoudt. Dat het soms onhandig is als je anders denkt en dingen anders begrijpt. Haar boek biedt inspiratie en adviezen van ouders en deskundigen op het gebied van hoogbegaafdheid.

Marianne van Gelder is, behalve moeder van vier hoogbegaafde kinderen, ook medeoprichter van deDNKRS, expertisecentrum hoogbegaafdheid. In haar missie staat ‘gelukkig hoogbegaafd’ centraal en is haar doel hoogbegaafden naar ‘gaaf leven’ te begeleiden.

In mei 2016 is haar boek ‘HoogbeGAAFd Leven’ verschenen. Zij beschrijft wat hoogbegaafden op hun levenspad tegenkomen en geeft praktische tips en adviezen aan ouders, leraren, werkgevers, hulpverleners en hoogbegaafden zelf. Van 0 tot 100 jaar.

Suzanne Buis onderstreept in de interactieve lezing het belang van herkenning en erkenning en het delen van kennis en ervaringen. Marianne van Gelder zal tijdens en na de lezing tips en adviezen geven en vragen beantwoorden. Toegangsprijs: 10 euro

 

 

Lees ook:Informatieve lezing over hoogbegaafdheid
Lees ook:Tischa Neve bij Blankevoort
Lees ook:Lezing over de weg naar hypotheekvrij wonen
Lees ook:Avond in de bieb over studiekeuze
Lees ook:‘Gamen en autisme’

2 reacties op “Avond en boeken over hoogbegaafdheid bij Venstra

  1. Rotary-vriendje

    Hoogbegaafdheid is in Amstelveen niets bijzonders. Fleur en Pepijn worden met de Grand Cherokee naar school gebracht. Op hoogbegaafde kindjes moet je zuinig zijn, zij zijn de toekomstige motor van onze economie.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Frank Bikker

    Alle zaken die afwijken van het “normale” zullen als storend voor het kind en zijn omgeving worden ervaren. Alleen valt het mij wel op dat m.n. ouders allemaal willen dat hun kind hoogbegaafd is. Ik denk eerder dat het van belang is, dat een kind lekker in zijn vel zit en goed kan samenwerken.

    Maar ja , het kan wel degelijk een probleem zijn, daarom vind ik dat dergelijk soort lezingen gratis moeten zijn zijn voor al die personen die in de praktijk met kinderen werken. Men denke aan ouders , leerkrachten, studenten enz.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.