Vive Piaf bij Villa Randwijck

NADJA FILTZER L1000354Perron-WimSNadja Filtzer en haar musici komen op donderdag 25 januari (20 uur) bij Villa Randwijck, Bourgondischelaan 3, met liederen van wijlen Edith Piaf. Op 19 december was het de honderdste geboortedag. Een ode aan deze lyrische granddame van het Franse Chanson. Eerder waren daarvan zes uitverkochte voorstellingen.

“Ik voel me aan Piaf verwant. Met haar muziek kruip ik in haar huid, verbind me met haar melancholie, haar levenslust en vurig temperament,” zegt Nadja Filtzer.

Het door stichting Tpodium georganiseerde concert ‘Vive Piaf’ vertelt het levensverhaal van Edith Piaf, van de Parijse bordelen tot uitverkochte concertzalen. Over Piaf’s grote en onmogelijke liefdes, van de getrouwde wereldkampioen boksen Marcel Cerdan tot de 20 jaar jongere zanger Theo Sarapo. De onweerstaanbare levensvreugde van ‘het meisje mus’ echoot door de voorstelling heen met nummers als La Foule, Padam Padam en la Vie en Rose, maar ook Nederlandse vertalingen en minder bekende juweeltjes.

Met haar Oekraïens-Joods-Mexicaans-Hollandse-(Amsterdamse) wortels is zij multicultureel / linguaal en verenigt Nadja de melancholie van het oude Europa met de passie van Latijns-Amerika.

Bij het winnen van de publieksprijs op het ‘Concours de la Chanson’ van Alliance Française in 2009 werd de Piaf vertolking van Nadja door Liesbeth List omschreven als “Impeccable.” Haar begeleiders zijn: Leo Bouwmeester op piano, Peter van Os op accordeon en Harm Wijntjes op contrabas. Deze muzikanten in het genre van het chanson zijn ook in de jazz en in groot-orkest verband geen onbekenden.

 

 

Lees ook:Trio Leo Bouwmeester in Villa Randwijck
Lees ook:Shared Dining en ‘In bed met Dietrich en Piaf’
Lees ook:Melancholie van de Onrust in bibliotheek
Lees ook:Botsende fietssters op Sportlaan
Lees ook:Bart van Loo: voorstelling over chansons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.