Trio Leo Bouwmeester start ‘Jazz in de Buurt’

TPODIUM_LOGOMet optreden van het trio Leo Bouwmeester gaat vrijdag (2 oktober, 20.00 uur) in wijkcentrum De Bokder, Groenhof 140, het nieuwe seizoen van ‘Jazz in de Buurt’ van start. Het programma van jazz en blues krijgt dit seizoen de naam ‘4places2b’mee en wordt weer georganiseerd door stichting Tpodium.

Leo Bouwmeester is volgens de stichting een alom bekend en begenadigd pianist die vele nationale vedettes heeft begeleid, onder wie Leah Kline, Lils Macintosch, Deborah Carter, Nadia Filtzer en Jeroen Willems.

Zijn eerste noten speelde hij op een geheel ander instrument: de klarinet. Na zijn eerste pianolessen bleek al snel dat hij daar ook zij passie vond en een studie aan het conservatorium van Amsterdam was het natuurlijke gevolg.

In snelle opeenvolging was hij betrokken in de rondtrekkende muzikale scene en vele reizen volgden op de internationale podia van zowel Europa als ook in India en China.

Zijn muzikaal vermogen maakt hem naast een uitstekend begeleider ook een bandleider van formaat en dat kun je merken in zijn eigen formaties die, wat hem betreft, zo intiem mogelijk kunnen zijn. Muzikale ruimte voor de betrokken bandleden.

Zo’n formatie is zijn huidige trio waarmee hij inmiddels al weer enkele jaren optreedt. Naast hem maken bassist Sanne van Delft (bekend van o.a. DE WERELD BAND) en drummer Nout Ingen Housz, die ook tot het vaste begeleidingsteam van Jeroen Zijlstra behoort, deel van het trio uit.

Deze formatie kan men een ‘Klassiek Jazztrio’ noemen met eigentijdse jazzbewerkingen van Jazz Standards tot de muziek van Bill Evans en Hermeto Pascoal. Maar is ook doorspekt van eigen composities die leiden tot spannende improvisaties.

 

 

Lees ook:Trio Leo Bouwmeester in Villa Randwijck
Lees ook:Nu lidmaatschap bij jazz in de wijken
Lees ook:‘Jazz in de Buurt’ seizoen sluit met Gerardo Rosales
Lees ook:Deborah Carter in De Bolder
Lees ook:Braziliaans gitaar trio in Villa Randwijck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.