Nadia Basurto in de Meent

 

Nadia Basurto

Nadia Basurto

De uit Barcelona afkomstige zangeres Nadia Basurto treedt vrijdag 20 maart op in wijkcentrum De Meent (Orion 3).  Van 20.00 uur af wordt zij daar begeleid door Miguel Rodrigues, piano, Tobias Nijboer, contrabas en Joan Teról Amigó, drums. Het oprtreden vindt plaats in het kader van de door stichting Tpodium georganiseerde trip ‘Jazz in de Buurt’.

Basurto  studeerde aan het conservatorium van Den Haag en ontwikkelde zich tot een zangeres met pure passie. Tegenwoordig doet zij haar Masters op het conservatorium van Amsterdam.

 

Zij is een jazzzangeres pure sang die de accenten en instrumentale klanken weet te leggen in haar krachtige stem. Haar improvisaties hebben een spontaan karakter, zoals in jazz gebruikelijk, en worden door haar begeleiders beantwoord en geaccentueerd.

Het bekende American Song Book staat vrijdag op het repertoire. Herkenbare tunes met veel swing, maar wel zo origineel geïnterpreteerd en geïmproviseerd  dat ze zeker zullen boeien. Alle muzikanten hebben eerder in de programmeringen van JA.ZZ IN DE BUURT  een rol gespeeld.

Miguel speelde met Ben van den Dungen’s  kwintet en Tobias en Joan met David Golek’s Trio. Zij manifesteren zich beroepsmatig in diverse jazzformaties en ook in grote orkesten.

Lees ook:David Golek trio in Noorddamcentrum
Lees ook:Latin jazz in Noorddamcentrum
Lees ook:Kwartet Ben vd Dungen (sax) in De Meent
Lees ook:Trio Anne Guus Teerhuis in Noorddamcentrum
Lees ook:Daan Kleijn Trio in Villa Randwijck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.