David Golek trio in Noorddamcentrum

 

David Golek

In het Noorddamcentrum speelt vrijdag (27 februari) om 20.00 uur het trio van gitarist David Golek. Hun repertoire bestaat uit diverse originele composities van David Goleks hand, maar ook geïmproviseerde ‘jazzstandards from the real book’. Het concert is een project van Tpodium in het kader ‘jazz in de buurt’.

Gitarist en componist David Golek is in zowel de jazz scene als op ‘Wereld-muziek’ gerichte groepen actief. Zijn persoonlijke stijl en muziektaal omvatten een breed scala van muzikale richtingen, terwijl hij altijd met zijn eigen sound herkenbaar blijft. Zijn spel is vaak spontaan en verrassend en laat tevens invloeden horen uit andere culturen mede ingegeven door zijn afkomst, de Joods Arabische cultuur. Hij is van Israëlische afkomst en woont al geruime tijd in Nederland.

De andere leden van het trio zijn Tobias Nieboer, contrabas, en Joan Terol Amigó, drums. Bassist Nijboer is in 2008 afgestudeerd aan het Prins Claus Conservatorium, deed zijn Masterstudie in New York en kwam ook onder de hoede van Jan Voogd en Joris Teepe (Groningen), Mario Rossy (Barcelona), en Kermit Driscoll, Todd Coolman en Doug Weiss in NY. Hij speelt nu als

allrounder in zijn soort in vele grote en kleine bezettingen in binnen en buitenland, veelal in USA, Canada en Duitsland.

 

Drummer is Joan Terol Amigó, studeerde vorig jaar af aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij wordt veel gevraagd in zowel kleine alsook grote formaties zoals de Bernard van Rossum’s Flamenco Big Band, waar overigens Tobias ook deel van uit maakt.

 

Lees ook:Nadia Basurto in de Meent
Lees ook:Daan Kleijn Trio in Villa Randwijck
Lees ook:Trio Anne Guus Teerhuis in Noorddamcentrum
Lees ook:Latin jazz in Noorddamcentrum
Lees ook:Kwartet Joris Teepe in De Bolder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.