Wekelijks jazz en blues in wijkcentra

‘JA.ZZ IN DE BUURT’ is het motto van de uitvoeringen die van volgende maand af wekelijks worden geboden door Stichting Tpodium, in diverse wijkcentra. Op de vrijdagavonden zijn er jazz concerten en op zaterdagen kan men naar blues komen luisteren, altijd van (20.00 tot 23.00 uur). Er treden wordt professionele muzikanten op.
Doel van de concerten is volgens de stichting de aandacht voor levende muziek te bevorderen ‘door een laagdrempelige benadering’.

Zij richt zich vooral op de jonge luisteraars. ‘Veel van de muzikanten, waaraan wij een podium bieden, komen net van de acht Nederlandse conservatoria’, zegt de stichting. ‘Vooral die jonge professionals willen wij laten optreden en ervaring opdoen. Bovendien slaan wij zo een verbinding tussen hen en de jongere luisteraars,  ons toekomstige publiek’.

De stichting zegt ook de trend van minder podia wil keren door er meer te bieden voor jazz en blues. En ook laten horen dat jazz diverse stijlen kent, zoals Latin, Eastcoast, Westcoast, African, Cabo Cuba, Hard Bop en Bebop.

Blues
Hoewel verwant aan de jazz is blues volgens de organisatie een geheel ander genre. Daarom ook wekelijks een aparte blues avond. ‘Op de zaterdagavond bieden wij een blues programma om ook een podium te creëren voor Blues muzikanten en de Blues liefhebbers een mooie avond te bieden’, zegt de stichting.

Er zijn voorlopig zowel dertig jazz- en evenveel als blues concerten gepland.  Meer informatie: www.tpodium.net en op de sites van de wijkcentra. Het programma ziet er als volgt uit.
Jazz in de wijk: Wijkcentrum de Bolder, Groenhof 140, (020) 6471509: Elke eerste vrijdag van de maand. Wijkcentrum Westend, Westwijkplein 3, (020) 6434444: Elke tweede vrijdag van de maand. Ontmoetingscentrum De Meent, Orion 3,  (020) 6438015:  Elke derde  vrijdag van de maand. Noorddamcentrum, Noorddammerweg 1, Bovenkerk, (020) 6416744: Elke vierde vrijdag van de maand. www.noorddamcentrum.nl

Blues in de wijk: altijd op de zaterdag. Locaties en data: ’t Open Hof, Burg. Haspelslaan 129, (020) 6416844:  Elke eerste  en derde zaterdag van de maand. Alleman,  Den Bloeyenden Wijngaerdt 1,  (020) 6453945: Elke tweede en vierde  zaterdag van de maand.

Lees ook:Overzicht programmering jazz in wijkcentra
Lees ook:Nu lidmaatschap bij jazz in de wijken
Lees ook:Vintage Jazz Sextet in de Bolder
Lees ook:Jazz concerten in wijken financieel onzeker
Lees ook:Bernard van Rossum kwartet in Villa Randwijck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.