Stichting geeft De Bolder cadeau aan gemeente

De Bolder

De Bolder

Stichting Ontmoetingscentrum Groenelaan (SOG), eigenares van De Bolder, doet dat gebouw over aan de gemeente. Het is het enige wijkcentrum dat tot nu geen eigendom van de gemeente was en door haar werd gehuurd van de stichting. De gemeente krijgt het gebouw gratis, maar heeft wel de verplichting erin te investeren.

Uit de voor onderhoud bestemde reserves, krijgt de gemeente bovendien twee ton van de stichting. Volgens de gemeente wordt door de overeenkomst het gebruik van de Bolder voor de wijk Groenelaan voor minimaal tien jaar gegarandeerd.

De SOG, die sinds 1976 het centrum beheerd, vindt het volgens de gemeente tijd om het stokje over te dragen. Volgens een woordvoerder is voor het aanvaarden van het cadeau in dit geval geen toestemming van de gemeenteraad nodig. Overigens was dat altijd wel het geval met andere schenkingen, zoals kunstwerken. Het bestuur van de stichting bestond steeds uit wijkbewoners, zegt de gemeente. Bestuur en vrijwilligers maakten van De Bolder een begrip in de wijk. Het centrum blijft nu een plaats van ontmoeting voor de bewoners, denkt de gemeente. Zij wil investeringen doen om het pand aan te passen aan de eisen van deze tijd.

 

Lees ook:Raad wil royale kans voor voortbestaan De Bolder
Lees ook:Actie tegen sluiting van De Bolder
Lees ook:De Bolder ingrijpend verbouwd
Lees ook:Infp-avond Groenelaan over verbouw Bolder
Lees ook:Raadscommissie praat met wijkplatform over toekomst De Bolder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.