Programma voor ouders en opvoeders in De Meent

Een lezing en een demonstratie (een casus met een actrice) over opvoeding. Dat staat 23 april (19.15 tot 22.15 uur) in de Meent op het programma, onder het motto 'Ouders in balans, kinderen in hun kracht' . De avond is speciaal bedoeld voor ouders en opvoeders en een initiatief van de Mee-denkers, Luuc Christiaanse en Marja Wijntjes. Die zijn zelf ook ouders, en werken al meer dan 14 jaar in Amstelveen. Zij verlenen psychotherapeutische zorg, hypnotherapie, coaching, oudercoaching en kindertherapie. Daarnaast geven zijn lezingen over hun therapeutische visie op (preventieve) gezondheidszorg. Kaarten kosten € 8 en zijn aan de zaal verkrijgbaar vanaf 19.00 uur. Telefonisch reserveren: 020 640 69 90 (na 18.00 uur).

 

Luuc was voor 1994 organisatieadviseur en Marja heeft 20 jaar ervaring als leerkracht in het onderwijs in Amsterdam, Amstelveen, Ouderkerk en Taif in Saudi Arabië. Luuc ontwikkelde het systematische zelfhulppakket 'de Verlichting', een werkboek met zelfhulp-cd's. De lezing zal onder meer gaan over het verwerken van de eigen emotionele ervaringen, om kinderen en verder nageslacht niet te belasten. Onderdrukte behoeften en emoties van ouders hebben vaak ‘compensatie -of overlevingsgedrag' tot gevolg, waardoor kinderen worden belast met de onderliggende lading. "Veel voorkomende problemen, waar ouders, leraren en kinderen mee te kampen hebben zijn bijvoorbeeld stoornissen al dan niet gepaard gaan met gejaagdheid, onzekerheid, paniek, slaapproblematiek, zindelijkheid, pesten, ADHD, ADD, dyslectie en lichamelijke kwalen. De onbewust doorgekregen en doorgegeven emotionele lading vindt zijn oorsprong wellicht vele generaties her.," aldus De Mee-denkers.
Ook echtscheidingsproblematiek van eigen ouders kan volgens hen leiden tot een extra belasting bij één of meerdere kinderen, waardoor ze niet tot hun eigen ontwikkeling komen. en hun talenten niet ten volle kunnen leven.

Lees ook:Marja Vuijsje over ‘Ons kamp’ in de bieb
Lees ook:Tischa Neve bij Blankevoort
Lees ook:Opruimen van zwerfvuil in Operabuurt
Lees ook:Schilderijen en keramiek op Wester-Amstel
Lees ook:Avond en boeken over hoogbegaafdheid bij Venstra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.