Verhitte wethouders

De wethouders blijven gezamenlijk de wijken in trekken. Vorige week dinsdag trotseerden zij zelfs de ´zinderende hitte´ van Bankras Kostverloren, juicht de gemeentelijke afdeling communicatie, die – lekker snel – nu, een week later, met een persbericht daarover komt. Behalve het vaste trio Joss Tabak, Jan-Willem Groot en Remco Pols was nu ook Frans Hellendall van de partij.

Het gebruikelijke programma werd afgewerkt: welkom door de voorzitter van het wijkplatform, de wijkconciërge en een opbouwwerker van Cardanus. Per fiets door de wijk, praten over knelpunten (alsof die op het raadhuis niet bekend zijn) en bezoekjes aan speelplaatsen. Het kwartet ging ook naar de sloopflat aan de Carmenlaan, waar de resterende bewoners nog steeds willen weten wat er gaat gebeuren en op die vraag ook nu dus geen antwoord kregen.

In Kostverlorenhof bezocht de club Albert Heijn en het kwartet ging ook nog even bij verzorgingshuis Klaasje Zevenster langs. De wijk kan weer rustig slapen. De bestuurders waken. Al verandert dat weinig, natuurlijk.

Lees ook:Van Zanen voelt zich ‘steeds meer Amstelvener’
Lees ook:Wethouders Groenelaan in
Lees ook:Urgentie in Bovenkerk voor bewoners sloopflat Carmenlaan
Lees ook:D66 en PvdA de wijken in
Lees ook:Dag van Dialoog op 7 november

21 reacties op “Verhitte wethouders

  1. Hans van der Liet

    Dit artikel is aan cynisme nauwelijks te overtreffen! Schenkt dat nou voldoening, om zo de draak te steken met wethouders die (vrij naar burgemeester Van Zanen bij zijn installatie) “hun stinkende best” doen voor de gemeente?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Johan Th. Bos

    U hebt zo langzamerhand een dagtaak aan het promoten en verheerlijken van onze lokale bestuurders. Ze hun best? Zou er nog bij moeten komen dat het niet zo was. De communicatiemensen van de Gemeente hadden blijkbaar een week nodig om van dat tochtje door de wijk een persbericht te maken dat, behalve als een gekscherend stukje op deze site, natuurlijk geen enkel medium haalt. Veel te laat.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Hans van der Liet

    Ik promoot en verheerlijk niemand, maar neem integere en betrokken bestuurders in bescherming tegen de onheuse bejegening die hen in de kolommen van dit medium helaas maar al te vaak ten deel valt. Als een gepensioneerde journalist er een dagtaak van maakt om onze wethouders met zekere regelmaat door de cacao te trekken, dan schep ik er een eer in om daaraan een zeker tegenwicht te bieden. Voor de broodnodige balans in de berichtgeving.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Wokkel

    En dat is ook de reden waarom ik graag reageer op de kritiekloze uitlatingen van de p&r-machine van het CDA. Toegegeven, een beetje beetje p&r is natuurlijk wel nodig bij deze lokale afdeling met het charisma van een leeg boterhammenzakje. Je zou bijna terugverlangen naar Stevens…

      /   Beantwoorden  / 
  5. Hans van der Liet

    P&R? Staat dat voor parkeren en recreëren? Of bedoelt u soms pr (public relations)? Het lege boterhammenzakje heeft anders meer in de melk te brokkelen dan de hele oppositie bij elkaar. De druiven zijn zuur, dat begrijp ik.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Johan Th. Bos

    Even ter verduidelijking, mede met het oog op mijn opdrachtgevers: Ik ben wel weg bij het Amstelveens Weekblad, maar niet met pensioen. Beetje lastig voor een kleine zelfstandig ondernemer. Ik werkte voor het AW (de laatste jaren) ook maar part time. Was daar ‘full time’ al in 1974 weg. Gaat u verder gewoon door als beschermheilige van bestuurders die blijkbaar zo zwak zijn dat zij uw bescherming nodig hebben.

      /   Beantwoorden  / 
  7. Hans van der Liet

    Is onze democratie zwak? Nee. Behoeft zij desalniettemin bescherming? Ja! Conclusie: niet alles wat beschermd wordt, is daarom zwak.

      /   Beantwoorden  / 
  8. Johan Th. Bos

    Democratie is niet sterk dankzij bestuurders en politici. Alle schandalen, blunders en andere ellende – waardoor soms parlementaire enquestes werden gehouden – werden zonder uitzondering ontdekt door de media. Parlement en de ministers sjouwen er achter aan. Het dagelijks struikelende ongeleide projectiek Verdonk werd telkens opnieuw door de media betrapt op leugens dan wel volslagen onzin. Enzovoort. Bestuurders lopen aan leidband van ambtenaren en ik heb de indruk dat volksvertegenwoordigers dat niet zien. In elk geval worden ook die altijd pas wakker worden na de media. Dan gaan ze opeens vragen gaan stellen.

      /   Beantwoorden  / 
  9. Hans van der Liet

    Nou, dan leven we dus in een mediacratie. Waarin parlementariërs van de ene media-hype naar de andere snellen en alles doen om maar even met een pittige one-liner op de voorpagina te komen (want dat stelt de zetel weer veilig). De waan van de dag gaat dan regeren. Brrrrr, da’s pas echt erg.

      /   Beantwoorden  / 
  10. Johan Th. Bos

    Nee, het gaat juist niet om die oneliners voor eigen promotie. Het gaat er om dat de echte controle blijkbaar wordt uitgevoerd door de media, omdat de politici het laten sloffen. Ik heb het over enorme schandalen die in parlementaire enquetes eindigden en zonder Zembla etc. nooit aan het licht waren gekomen. Ander voorbeeldje: Verdonks woorden werden bijna dagelijks door de feiten tegengesproken via de media. Maar dat mens heeft zo’n bord voor haar kop, dat ze nooit de eer aan zichzelf zal houden. Dat zoveel Nederlanders haar bejubelen zegt mij meer over de stupiditeit van dit land dan over Verdonk zelf. Maar dat heeft allemaal niets met lokale politiek te maken, hoewel die natuurlijk op dezelfde wijze functioneert. Probleem is alleen dat -ik geef het toe – de lokale media te weinig geld – en dus mensen – hebben om langdurig en diepgaand zaken te onderzoeken. Daar varen bestuurders wel bij. De democratie niet, de bevolking niet. Ik stop er mee. Blijf maar geloven in de edelmoedigheid van de mens. Bij het CDA zouden ze – op bijbelse gronden – beter moeten weten, hoewel die C daar natuurlijk helemaal niets voorstelt.

      /   Beantwoorden  / 
  11. Monique

    Tja, ik doe toch ook weer een poging dhr. Bos te attenderen op het feit dat zoveel cynisme niet gezond meer is. Geloven in de edelmoedigheid van de mens is het éne uiterste van het spectrum, uw zwartgallige cynisme het andere uiterste. Ik zal niet in de valkuil trappen alle journalisten over 1 kam te scheren… daar zou ik net zo goed genoeg journalisten onrecht mee doen. Maar een vooringenomen houding leidt in ieder geval zelden tot goede journalistiek, dat bewijzen dit soort stukjes wel. Doe uw voordeel met de aanmerkingen en maak de overstap naar een open houding die evengoed kritisch kan zijn. Wie weet wat dat op kan leveren!

      /   Beantwoorden  / 
  12. marscha

    Monique, niet dat de weledele heer Johan Th Bos dat zelf niet zou kunnen, maar ik moet nu toch even ingrijpen en voor zijn journalistieke aanpak en visie pleiten. Bos’ benadering van de politiek in combinatie met zijn realistisch mensbeeld heeft er meerdere malen voor gezorgd dat hij de de democratie en de burgers in het mooie Amstelveen, een gunst heeft bewezen. Natuurlijk, het is en blijft een eerste klas mopperaar. Prik daar toch een beetje doorheen. Het maakt deel uit van zijn charme en bovendien geeft het hem die kritische grondhouding waar veel journalisten een puntje aan kunnen zuigen.
    De hartelijke groeten van een oud-AW-collega!

      /   Beantwoorden  / 
  13. Hans van der Liet

    Hoe onderhoudend en, onder omstandigheden, nuttig ook: met journalistiek hebben de huidige werkzaamheden van dhr Bos niets meer van doen.

      /   Beantwoorden  / 
  14. Paul

    “Tja, ik doe toch ook weer een poging dhr. Bos te attenderen op het feit dat zoveel cynisme niet gezond meer is.”

    Goh, ik heb geluk. Ik heb het stukje gelezen, en voel me nog kiplekker.

      /   Beantwoorden  / 
  15. Hans van der Liet

    Het geëtaleerde cynisme is vooral en met name voor de heer Bos zelf niet zo gezond. Dat sommige van zijn lezers een ijzeren constitutie hebben die zelfs het bijtende cynisme van de heer Bos niet vermag aan te tasten, is een omstandigheid die ons met vreugde en dankbaarheid vervult…..

      /   Beantwoorden  / 
  16. Paul

    Het doet mij grote vreugde te zien dat er lezers zijn die precies weten welke karaktereigenschappen sommige lezers hebben. Extra heugelijk is dat die lezers daar vreugde en dankbaarheid aan beleven!

    Zucht.

      /   Beantwoorden  / 
  17. Hans van der Liet

    Een ijzeren constitutie is geen karaktereigenschap, maar een fysiek of zo men wil medisch gegeven.

      /   Beantwoorden  / 
  18. Johan Th. Bos

    He Marscha, leuk je te zien op de site. Gefeliciteerd met je verjaardag nog. Ik wilde bellen die dag, maar had je nummer niet bij de hand en moest naar een conferentie in Dld. Stuur mij jouw mailadres even ([email protected]). Johan

      /   Beantwoorden  / 
  19. nl1961

    Johan Bos, bij zoveel ontevredenheid over de gemeente past eigenlijk maar een ding, verhuizen, heel erg snel verhuizen.

    Waarheen, daar waar geen politiek wordt bedreven… Noord Korea?

    Succes, god speed.

      /   Beantwoorden  / 
  20. h. de Maal

    hoi, Johan en je hebt nog wel een onderscheiding van ze gekregen voor je (on)gezouten kritiek……’n gillerd???

      /   Beantwoorden  / 
  21. nl1961

    slijm, slijm, slijm

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.