Van Zanen voelt zich ‘steeds meer Amstelvener’

“Ik ga me steeds meer Amstelvener noemen,” zei burgemeester Jan van Zanen dinsdag (17 januari) aan het einde van zijn fietstocht door Bankras Kostverloren. Het was zijn laatste kennismakingsbezoek met de Amstelveense wijken. Een delegatie uit de wijk fietste met hem mee. Het gezelschap bezocht onder meer winkelcentrum Bankras, de sloopflat aan de Carmenlaan, de nieuwe Albert Heijnlocatie en het terrein rond Special Sports. Van Zanen kondigde aan dat hij ook na de maandenlange kennismakingstour veel de stad en de wijken in wil. “Het einde van deze tour betekent niet dat ik nu nog alleen maar in het raadhuis zit,` zei hij.

Lees ook:Workshop zelfverdediging voor ondernemers
Lees ook:Beweegmarkt op Stadsplein
Lees ook:Drie ton ‘geld en diensten’ van bedrijven voor topsport
Lees ook:Nieuw park voor bijen
Lees ook:Amstelveen Beweegt een dagje…

6 reacties op “Van Zanen voelt zich ‘steeds meer Amstelvener’

 1. Dick Middelhoek

  Geachte heer van Zanen,
  Mijn naam is Dick Middelhoek, en naast lesgeven in het VMBO, is een van mijn activiteiten: (V)MBO Business School.
  Dit “ondernemend leren” concept is nu ook op de Panta Rhei School in Amstelveen
  “geland”.
  Ik wil u er graag binnenkort iets meer over vertellen en u hierbij meteen uitnodigen voor de afsluitende bijeenkomst op 27 april (in de middag). Dan kunt u meteen ook een Amstelveense VMBO van binnen zien en gata u zich nog meer Amstelvener voelen.
  Ik hoop snel iets van u te horen, met vriendelijke groet,
  Dick Middelhoek

    /   Beantwoorden  / 
 2. Rien Buter

  Beste Van Zanen,
  Het Milieu heeft U en mij gevormd. Naar opvatting, gedrag en wellicht ook in wezen onbewuste geheime agenda’s. Dat geldt denk ik voor iedereen. Mijn geheime agenda’s zijn bijvoorbeeld voor een deel door mijn opvoeding en carriere ‘instilled’ of ‘entrained’ zoals de engelsen zo mooi kunnen formuleren.
  Zeker is het – binnen dat frame van denken en doen- belangrijk om kennis te nemen van leeft en streeft.
  Echter– ik zou dit niet schrijven als geen echter was- probeer ook verder te kijken. Probeer de gegeven grenzen die ik boven noemde te doorbreken. Ik zelf ben een groot gebruiker van de auto. Door schade en schande– als bioloog krijg je dat met een auto sneller dan anderen wellicht- heb ik geleerd mij in het gebruik, van dat blik en ijzer uitermate te beperken. Structureel is dat minder mogelijk dan ik nu zou willen.
  Maar als proef: ga eens met uw gade, uw kritische kinderen of neefjes en nichtjes, gewoon wandelen door de Bovenkerkerpolder. En kijk– onze eigen behoeftepatronen doorbrekend –naar de ruimte die ons daar nog over is. Die zou U wellicht ter plekke ongeveer heili moeten verklaren. Ik deed echt enkele jaren terug helemaal niet– een rproces van rijping was daarvoor noodzakelijk. [Het bezit van een NIKON D70 heeft daar veel aan bijgedragen. Merkwaardigt hoe zo'n stomme camera, je de ogen kan openen....]

  Leest U daaraanvooraf eens mijn bijdrage over fietsen , daar zou U mij– uw dienstwillige onderdaan — een groot plezier mee doen.
  Rien Buter

    /   Beantwoorden  / 
 3. A Keppels

  Als de VVD het Rechts liberale huis weer op orde heeft kunt Hans Wiegel per verrassing als lijst Trekker van stal halen als hij voor vier terug keert naar de haagse kaasstulp heeft de VVD tijd om aansprekende op volgers te zoeken (Wellicht u zelf )

  U moet hem dat maar persoonlijk uitleggen en daar van overtuigen

    /   Beantwoorden  / 
 4. J.C.A. Offringa

  Beste Jan,

  Met verbijstering heb ik in Limburg via de TV naar Verdonk gekeken. De VVD (je weet wat het acroniem betekent volgens mij) is tot een soap geworden. Verdonk is als minister al geen licht om het maar voorzichtig uit te drukken, maar dit kan je zelfs in een nachtmerry niet bedenken. Sterkte,

  T.T.,

  Met groet Jaap

    /   Beantwoorden  / 
 5. J.C.A. Offringa

  De glimlachende aarbei van Marin Bril was is vergeten. Mooie typering van Verdonk

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.