Groen licht beter verkeersknooppunt O’laan

Jeroen Brandes

Er is groen licht gekomen van Vervoerregio Amsterdam en Rijkswaterstaat voor de aanleg van een nieuw verkeersknooppunt bij de Ouderkerkerlaan. Een maand geleden blijken die twee er al overeenstemming met de gemeente over te hebben bereikt. Het project, dat onder meer verbreding van het viaduct over de Beneluxbaan bij de Ouderkerkerlaan inhoudt, kost tien miljoen euro, waarvan de gemeente een half miljoen betaalt.

Behalve verbreding van het viaduct, komen er meer opstelvakken voor afslaand verkeer, een betere verkeersregelinstallatie en busstroken. Verder is een fietstunnel onder de toe- en afrit van de Beneluxbaan aan de zuidoostzijde gepland en worden de overstapvoorzieningen voor bus en tram volgens de gemeente verbeterd. “Deze oplossing draagt bij aan de doorstroming van het verkeer van en naar Amstelveen tijdens de uitvoering van de werkzaamheden aan de A9”, zegt zij.

De werkzaamheden staan gepland na maart 2019, als tramlijn 51 buiten dienst wordt gesteld. Medio 2020 moet het knooppunt klaar zijn, zodat het in de periode 2020-2024 extra verkeer kan verwerken.

De toerit van de A9 ter hoogte van de Keizer Karelweg in de richting van en naar Holendrecht wordt dan voor vier jaar afgesloten en de afrit 2 jaar. Het verkeer moet dan tijdelijk gebruik maken van de toe- en afrit bij de Burgemeester Boersweg.

 Gereserveerd

De gemeenteraad heeft de benodigde € 500.000 al gereserveerd in de begroting voor dit jaar. De Vervoerregio Amsterdam en Rijkswaterstaat financieren de overige 9,5 miljoen. Volgens wethouder Jeroen Brandes van verkeer (PvdA) wordt nog onderzocht of er ook een overkapping is te maken voor de bus- en trampassagiers.

 

 

 

Lees ook:Drempel in afrit Oranje- Beneluxbaan
Lees ook:Verlengde Beneluxbaan gaat open
Lees ook:Rotonde bij Groen. van Prinstererlaan
Lees ook:‘Amstelveenlijn wordt drama voor ouderen’
Lees ook:‘Operabuurt krijgt alleen ellende door A9-tunnel’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.