Rotonde bij Groen. van Prinstererlaan

Jeroen Brandes

Jeroen Brandes

Op de nu nog door verkeerslichten beveiligde kruising Van Heuven Goedhartlaan – Mr. G. Groen van Prinstererlaan komt een rotonde. Het ontwerp daartoe is door B&W vastgesteld. Met de verkeerslichten is de afwikkeling van het verkeer nu niet optimaal, vindt de gemeente. Verwacht wordt dat deze zomer met de werkzaamheden wordt gestart.

Op de belangrijke oost-west hoofdfietsroute ontstaan nu voor fietsers soms lange wachttijden. Met een rotonde wordt de doorstroming volgens B&W beter. Het traject maakt deel uit van de hoofdfietsroute door Amstelveen. Behalve fietsen profiteren ook andere verkeersdeelnemers van de verbeterde verkeersafwikkeling, zegt de gemeente.

Gelijktijdig met het aanleggen van de rotonde wordt ook de kruising van de Mr. G. Groen van Prinstererlaan met de op- en afrit van de Beneluxbaan aan de westzijde verbeterd. De kruising wordt compacter en de oversteekplaats voor langzaam verkeer komt beter in het zicht te liggen.

Het ontwerp wordt nog voorgelegd aan de wijkplatforms Elsrijk en Stadshart. Direct omwonenden krijgen een huis-aan-huisbrief. Het ontwerpverkeersbesluit ligt vanaf 17 februari gedurende zes weken ter inzage. Belanghebbenden kunnen met bezwaren komen. De zienswijzen, zoals de gemeente die noemt, kunnen formeel aanleiding zijn tot wijziging van het ontwerp. Het definitieve ontwerp en de gemeentelijke reactie op de bezwaren worden aan B&W voorgelegd.

 

Volgens wethouder verkeer Jeroen Brandes (PvdA) wordt met de rotonde een nieuwe stap gezet om de doorstroming én de veiligheid van het Amstelveense verkeer te vergroten en het oversteken voor langzaam verkeer te verbeteren. “De nieuwe rotondes bij bijvoorbeeld de Sportlaan en de Rembrandtweg hebben laten zien dat alle verkeersdeelnemers hiervan profiteren”, zegt hij. “Ook voor andere drukke kruispunten in Amstelveen zijn we aan het onderzoeken of een rotonde een goed alternatief is.”

 

Lees ook:Rotonde vervangt verkeerslichten Sportlaan
Lees ook:Rotonde Groen van Prinstererlaan open
Lees ook:Rotonde Sportlaan nu open ‘gebald’
Lees ook:Rotonde Keizer Karelweg geopend
Lees ook:Rotonde Groenelaan geopend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.