Rotonde Groenelaan geopend

Jacques Moors

Jacques Moors

Bestuursvoorzitter Jacques Moors van het nabij gelegen Ziekenhuis Amstelland en wethouder verkeer Jeroen Brandes hebben woensdag (24 februari) de nieuwe rotonde op de kruising van Laan van de Helende Meesters en Groenelaan geopend.

Die vormt het laatste onderdeel van het grotere project Langerhuize, genoemd naar de oude boerderij die vroeger op het ziekenhuisterrein stond. Al in 2004 startte dat project. Het bevat onder meer de Laan van Langerhuize en toe- en afritten van de A9 en de vernieuwde of gebouwde zorginstellingen Sinai Centrum, Zonnehuis en Beth Shalom. Ook het Ziekenhuis Amstelland heeft de nodige veranderingen ondergaan.

Tegen het concept van de rotonde rees overigens verzet in de wijk, omdat er fietsverkeer van twee kanten op wordt toegelaten. Onder meer tijdens een bijeenkomst van het wijkplatform werd vrees voor ongelukken geuit. “Je kunt op de eerste dode wachten”, zei iemand. De gemeente ziet geen enkel probleem, hoewel een dergelijke rotonde nog nergens in Amstelveen bestaat.

Volgens verkeerswethouder Jeroen Brandes wordt doorstroming van het verkeer door rotondes verbeterd en zijn ze veiliger dan kruispunten met verkeerslichten. “Het bijzondere aan deze rotonde is dat fietsers er in twee richtingen omheen kunnen,” geeft Brandes toe. “Het bestaat al in een aantal andere Nederlandse gemeenten”.

De wethouder overhandigde Jacques Moors van Ziekenhuis Amstelland luchtfoto’s uit 2004 en 2015, zodat duidelijk zichtbaar is hoeveel er werd veranderd. De rotonde is aangelegd door aannemingsbedrijf D. van der Steen. De wethouden had lovende woorden voor de samenwerking met Connexxion, Fietsersbond, het Wijkplatform en de omliggende organisaties als de Zonnehuisgroep en Amstelring . Stadsregio Amsterdam zorgde voor een groot deel van de financiering.

 

Lees ook:Voorzitter bestuur ziekenhuis weg
Lees ook:Ziekenhuis koopt meer grond
Lees ook:1000 kraanvogels in ziekenhuis
Lees ook:Ziekenhuis lastiger bereikbaar
Lees ook:Ontslag directie ziekenhuis kostte ruim half miljoen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.