Levie: ‘Veel ongelukken door slechte fietspaden’

 

John Levie

John Levie

Slechte fietspaden zorgen in Amstelveen voor veel ongevallen. Dat geeft wethouder John Levie toe aan het einde van deze raadsperiode. Bij het scheiden van de markt komen B&W, aan de vooravond van de verkiezingen, met het ene sympathieke plan na het andere.

Nu lanceert Levie weer de aanpak van fietsroutes, waarop de laatste jaren onder meer GroenLinks steeds in de oppositie heeft gehamerd. Om het fietsen aantrekkelijker te maken en te stimuleren, wil de gemeente comfort en de verkeersveiligheid op hoofdfietsroutes verbeteren, zegt zij. Het gebruik van de fiets is in Amstelveen overigens nogal aan de lage kant. De gemeente denkt dat mede door betere fietsroutes te kunnen verhogen.

Binnenkort worden de betonplaten op het fietspad langs de Bovenkerkerweg (ten zuiden van de Beneluxbaan) vervangen door rode asfaltverharding en / of gestort beton. De gemeente zegt eerst de routes te willen aanpakken die hoognodig aan onderhoud toe zijn en waar weinig problemen zijn te verwachten met ondergrondse kabels en leidingen.

Overigens betaalt de gemeente zoiets niet helemaal zelf. Zoals voor alle verkeersvoorzieningen, komt er ook hiervoor een stevige subsidie van de Stadsregio Amsterdam. Volgens Levie gebeuren er op niet egale fietspaden veel ongevallen, door losliggende of scheve tegels, betonplaten of omhoog komende wortels. “Of je nou in Amstelveen of door Amstelveen naar elders rijdt, dat moet veilig en comfortabel”, zegt Levie.

Lees ook:Fietspad bij WC Parlevinker aangepast
Lees ook:Werk aan Amstelveenlijn begonnen bij 3 kruispunten
Lees ook:Gemeente klaar voor strijd tegen gladheid
Lees ook:Levie eens met Amsterdam: snorscooters van fietspad
Lees ook:Vijf rotondes aangepast voor meer veiligheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.