Digitaal parkeren in Amsterdam nog bijlegger

Hoewel zijn Amstelveense collega John Levie nog steeds meent te kunnen besparen op parkeerbeheer – en het veel efficiënter te maken – door digitalisering, dreigt wethouder Eric Wiebes zijn beloften op dat terrein niet te kunnen nakomen. Dat meldt De Telegraaf op basis van een vertrouwelijke brief van de stadsdelen aan hem. Wiebes had een jaarlijkse besparing van ruim twintig miljoen euro in het vooruitzicht gesteld, maar er blijkt alleen dit jaar al € 5,6  miljoen extra nodig te zijn. En komende jaren loopt dat bedrag op tot zes miljoen om met de digitalisering te kunnen beginnen.

Zij redenering was, net als die van Levie, dat alles veel efficiënter zal gaan, doordat de papieren boete achter de ruitenwisser verdwijnt en foutparkeerders meteen een acceptgiro thuis krijgen. Ook zouden door het digitaal scannen van

nummerborden minder parkeerwachten en parkeermeters nodig zijn. Maar de implementatiekosten zijn niet meegerekend in de plannen van Wiebes, constateren de stadsdelen. Wiebes moet nu de 6 miljoen euro die hij volgens de stadsdeelbestuurders tekort komt in zijn eigen begroting moeten vinden. Hij wilde implementatiekosten betalen uit door stadsdelen met de parkeerdienst Cition opgespaard geld. Maar dat geven de stadsdelen liever zelf

uit. Overigens verliezen volgend jaar bij de gemeenteraadsverkiezingen  hun status.

De PvdA in de Amsterdamse gemeenteraad heeft eerder deze week al bijna gehakt gemaakt van de sommetjes over parkeerbeheer van Wiebes. Die fractie verwees naar Nijmegen, waar digitaal parkeren wegens problemen na twee maanden al weer werd gestopt.

Intussen deden zich ook in het Stadshart al de nodige problemen ermee voor. Soms voert iemand een verkeerd kenteken in, waardoor hij bij controle een boete oploopt. En een bewoonster van het Stadshart meldde dat de handhavinbg ook niet optimaal loopt. Zij kreeg een boete voor het parkeren van haar auto, terwijl zij er een digitale vergunning voor had. Toen ze dat bij de gemeente meldde, werd bevestigd dat de vergunning in orde was en werd de boete geseponeerd.

 

 

Lees ook:Automaten bezoekersparkeren niet op tijd klaar
Lees ook:SP blij met afblazen metrolijn: nu woningen aan Carmenlaan
Lees ook:Nóg meer geld naar Stadshart
Lees ook:‘Parkeervergunningen bezoekers in Stadshart misbruikt’
Lees ook:VVD juicht nieuw parkeersysteem toe

Eén reactie op “Digitaal parkeren in Amsterdam nog bijlegger

  1. Piracetam

    Waar in 2010 al een flinke hap is genomen uit de 100 miljoen euro die begin 2010 werd gereserveerd, zal in 2011 nog eens 17,6 miljoen euro worden gebruikt uit de ‘reserve Uitvoeringsplan tranche 2011′. De kans is aanwezig dat in 2012 minimaal een soortgelijk bedrag wordt opgesoupeerd voor het oplossen van de ict-crisis. Specifieke maatregelen voor deze periode zijn immers al door Wiebes op een rijtje gezet, maar budget hiervoor is nog niet aangevraagd.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.