Prijs parkeervergunning bezoekers omlaag voor minima

Linda Roos

Huishoudens met een minimum inkomen gaan minder betalen voor de sterk in prijs verhoogde vergunningen voor parkeren door bezoekers. Burgerbelangen (BBA) had daarop aangedrongen bij verkeerswethouder (en partijgenoot) John Levie. Die werkt nu aan een regeling voor burgers met een Amstelveenpas, die minima recht geeft op allerlei kortingen. Het tarief voor bezoekerspassen moet omlaag om een sociaal isolement van minima te voorkomen, vindt BBA. Overigens is fractievoorzitter Linda Roos het wel met de forse verhogingen van de parkeertarieven eens. De parkeerexploitatie moet van de gemeenteraad kostendekkend zijn, redeneert ze, en de laatste jaren is er constant verlies op geleden. Vorig jaar twee ton. “Maar,” voegt Roos daar nu aan toe,  “we willen niet dat om die reden mensen geen bezoek meer kunnen ontvangen. Daarom hebben we de wethouder gevraagd om te kijken wat er voor deze groep bewoners is te doen.”  Levie heeft inmiddels gezegd dat het niet de bedoeling is bijvoorbeeld senioren met slechts een AOW-uitkering geïsoleerd te laten raken door de nieuwe tarieven.

Lees ook:BBA: gemeente gooide teveel geld over de balk
Lees ook:Burgerbelangen wil toch in college
Lees ook:BBA: goedkope woningen bouwen is zinloos
Lees ook:Jitze Bakker fractievoorzitter bbA
Lees ook:Twee exposities CobrA-schilder Constant

2 reacties op “Prijs parkeervergunning bezoekers omlaag voor minima

  1. Erik Snaauw

    Gezien de reacties van de kiezers en de tegenstand die er tegen deze tariefverhogingen is lijkt mij dat ook Burgerbelangen ( de naam zegt het al!!) tegen deze maatregelen is. Ik denk dat kritische vragen, hoe het tekort is opgebouwd, en waarom dat op de burgers moet worden afgeschoven meer in het straatje van deze partij is. Vooral als ze de volgende keer ook in de gemeenteraad willen komenm, dit zijn dingen die de burger niet vergeet.
    Let wel Burgerbelangen, de winkeliers (!!)krijgen een verlaging van de parkeerkosten? Dit zijn over het algemeen geen burgers van de gemeente Amstelveen!

      /   Beantwoorden  / 
    1. bakker bik

      Maar de winkeliers dragen wel bij tot het in stand houden van de kleinere winkels. ( vb. Waardhuizen, de groenteboer, visboer, tabakswinkels)Zonder deze winkel(tjes) zou het een stuk saaier zijn.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.