Raad besluit in februari over aanpak overkapping A9

Het overkappen van de A9 moet worden uitgevoerd tussen 2011 en 2017. Het kan dus nog tien jaar duren voordat het zover is. Dat staat in een plan van aanpak voor de herontwikkeling van het gebied op en langs de rijksweg, die nu nog de gemeente verdeeld. De capaciteit van de A9 wordt vergroot naar 2 x 4 rijstroken en de afslag Amstelveen (afrit 5) verdwijnt. Op het dak van de tunnel komt een stadsstraat voor lokaal verkeer. De gemeenteraad beslist volgende maand over het plan. Daarna worden scenario's uitgewerkt. Het plan van aanpak voorziet erin dat eerst burgers, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties wensen kenbaar laten maken.

Dat gebeurt in de eerste fase van het plan, die van de zogenoemde ‘ambitiekeuze'. De gemeente moet € 100 miljoen bijdragen om de ondergrondse aanleg van de A9 mogelijk te maken. B en W denken dat bedrag uit de grondexploitatie bij de gebiedsontwikkeling terug te kunnen verdienen.
Na eerste fase volgt een ontwerp in de vorm van een masterplan, daarna de politieke besluitvorming en de vaststelling van een gedetailleerd plan voor de ontwikkeling van het gebied..

 

 

Lees ook:‘Drieduizend woningen op dak van A9′
Lees ook:Wethouder: ‘Vlam in de pijp in Bovenkerk’
Lees ook:Eerste ondergrondse afvalcontainers in Randwijck
Lees ook:Gemeente wil duidelijker rol spelen in sponsoring
Lees ook:VVD wil minimale inspraak van burgers bij plannen A9

Eén reactie op “Raad besluit in februari over aanpak overkapping A9

  1. j

    mogen de burgers ook nog met ideeën in een vroeg stadium komen?????????????????????????????of wordt het weer mosterd na de maaltijd, zoals de laatste tijd steeds gebeurd !

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.