Simone Honijk en band in Villa Randwijck

SIMONE & BANDIn het kader van de door stichting Tpodium georganiseerde serie Jazz in de Buurt speelt op vrijdag 2 maart in Villa Randwijck aan de Catharina van Clevepark 10 Simone Honijk en haar band. Titel van haar optreden: ‘From This Moment On’.

Het is ook de naam van haar laatste CD, die naast eigen composities ook standards bevat, waarvan de arrangementen collectief zijn uitgewerkt door de band. De leden van haar kwartet musiceren al lang samen en hebben een transparant geluid ontwikkeld, met veel vrijheid in het samenspel. De eerste track Astronaut is Simone’s debuut als componist.

Simone begon op jonge leeftijd met piano- en zanglessen en bleef altijd gefascineerd door muziek, vocaal en instrumentaal. Een ontmoeting in de VS met de pianist Kenny Barron gaf haar net het vertrouwen dat ze nodig had om professioneel jazzzangeres te worden, waarna ze besloot haar loopbaan in het bedrijfsleven op te geven. In 2005 studeerde ze af aan het Conservatorium van Amsterdam.

Simone beheerst een divers repertoire, met een breed palet aan stijlen. Dit blijkt uit haar keuze om composities te zingen van o.a Joe Henderson, Kenny Kirkland en Clare Fischer. Deze songs bevatten subtiele harmonieën en zijn iconen van de moderne jazz.

Componeren

Zij zoekt haar artistieke expressie met respect voor de jazz traditie, maar is altijd op zoek naar nieuwe muzikale uitdagingen en improviseert graag; de laatste jaren is ze meer zelf gaan componeren.

Haar bandleden zijn pianist Dirk Balthaus, bassist Thomas Winther Andersen, Ellister van der Molen op Flügelhorn & trompet en vaste drummer Nick van Wiggen. Zij zijn allen van een internationale allure, en stuk voor stuk een fenomeen op hun instrument.

Misschien aardig te vermelden dat Thomas en Dirk  uit respectievelijk Noorwegen en Duitsland komer  en die zich recent op de OS van Pyeong Chang  als ‘eerste twee’ hebben gekwalificeerd.  Tegenwoordig wonen zij in Amsterdam.

https://www.youtube.com/watch?v=4eOseV-YoIk

Entree zaal: € 10. Clubleden / Studenten € 7.00; CJP & Stadspashouders € 5.00 (incl. gratis drankje).

www.tpodium.net

Lees ook:Jazzkwintet Simone Croes in de Bolder
Lees ook:Vintage Jazz Sextet in de Bolder
Lees ook:Bernard van Rossum kwartet in Villa Randwijck
Lees ook:Marnix Busstra Band in De Meent
Lees ook:Kwartet Ben vd Dungen (sax) in De Meent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.