‘My Fair Lady’ drie dagen in Schouwburg

hqdefaultDrie dagen achter elkaar is de musicalklassieker My Fair Lady te zien in Schouwburg Amstelveen, namelijk op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 februari. Op zaterdag 10 februari is Muziektheatervoorstelling DIDO DIDO te bewonderen in de Kleine Zaal van het theater; het combineert eveneens zang en dans maar is geïnspireerd op de klassieke opera Dido en Aeneas (Purcell).

Met evergreens als Als het effe kan, Kom terug en dans met mij en Het Spaanse graan heeft My Fair Lady de harten van het publiek weer veroverd. Op vrijdag 9 (20.00 uur), zaterdag 10 (20.00 uur) en zondag 11 februari (15.00 uur) is Schouwburg Amstelveen dus aan de beurt. My Fair Lady vertelt het (liefdes)verhaal van een excentrieke professor en een eenvoudig bloemenmeisje.

Professor Higgins neemt de weddenschap aan om een eenvoudig bloemenmeisje om te toveren tot een lady in de Engelse society. Feb10 KZ DIDO DIDO -f- Corinne Mercadier, Fata Morgana, série Solo, 2012, courtesy Galerie Les filles du calvaire, Paris_PF (HR)Dat gaat niet zonder slag of stoot want Eliza heeft het hart op de tong. Maar leraar en leerling groeien naar elkaar toe en Eliza weet niet alleen de Engelse elite van slag te brengen. De hoofdrol van Eliza wordt door Esmée Dekker vertolkt. Naast haar zijn o.a. Chris Tates, Alfred van den Heuvel, Sjoukje Hooymaayer en Han Oldigs te zien.

DIDO DIDO

Choreografe Nicole Beutler maakte met zanger en dirigent Romain Bischoff van Silbersee en theatermaakster Ulrike Quade een muziektheatervoorstelling met operazangers en één danseres. Ze lieten zich bij deze voorstelling – zaterdag 10 februari (20.30 uur) te zien in  Schouwburg  Amstelveen – inspireren door Henry Purcells beroemdste aria Dido’s Lament uit de opera Dido en Aeneas en bogen zich over het lot van de tragische koningin Dido, die werd verdreven uit haar vaderland en verlaten door haar geliefde.

Theateragenda

Foto: Anja Beutler

Foto: Anja Beutler

Woensdag 31 januari is de jeugdthriller Shock! (12+) te zien. Op donderdag 1 februari staat NUHR met Alle 30 NUHR voor een uitverkochte Grote Zaal en is ook de show van cabaretier René van Meurs bijna uitverkocht. Toneelliefhebbers kunnen op vrijdag 2 februari genieten van Mooi weer vandaag. Diezelfde avond speelt René van Meurs voor de tweede keer in de Kleine Zaal. Zaterdag 3 februari brengt New York Round Midnight Swingin Harlem en kunt u genieten van Romeo & Julia in de uitvoering van Toneelgroep Oostpool. Zondag 4 februari staat de familievoorstelling SO YOU THINK YOU CAN STOELENDANS (6+) in de Grote Zaal. Dinsdag 6 februari geeft boswachter Arjan Postma een theatercollege. Woensdag 7 februari is de BarokOpera met King Arthur (Purcell) te zien.

 

Lees ook:‘My fair lady’ in schouwburg
Lees ook:‘Op zoek naar geluk’ in de schouwburg
Lees ook:Gevarieerd filmaanbod cinema AV
Lees ook:Film ‘Dorsvloer vol Confetti’ voor € 5
Lees ook:Extra voorstellingen ‘Sonneveld’ en rondleiding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.