Veel cabaret in schouwburg in December

Marc Marie Huijbregts

Marc Marie Huijbregts

In december valt er in Schouwburg Amstelveen, waar dit seizoen 50 cabaretvoorstellingen worden gegeven, heel wat te lachen. Zowel met cabaret van gevestigde namen als Marc-Marie Huijbregts en Martijn Koning als met meer onbekend talent zoals Thomas Smith. 

Thomas Smith – Strak.

Ondanks dat Thomas Smith al bijna zijn hele leven in Vlaanderen woont, had de van oorsprong Britse comedian zich nooit laten naturaliseren. De Brexit werd dus ook meteen zijn exit. Bovendien viert de kersverse Belg dit jaar ook een halve eeuw zichzelf. Rustig genieten van de oude dag is er niet bij. Sterker nog, hij onthulde zijn nieuwe show ‘Strak’. Zaterdag 16 december

Marc-Marie Huijbregts 

Marc-Marie put voor zijn programma ‘Getekend’ (een reprise) op woensdag 20 december  uit een eindeloze bron materiaal. Hij gebruikt alles wat hij meemaakt om er iets scherps of grappigs over te zeggen. Zijn verhalen worden ingeleid door dingen die hij zou willen veranderen aan zichzelf. Wat doe je als je liever iemand anders was geweest, en als degene in wiens ogen jij geliefd was, er niet meer is? ‘Getekend’  is een persoonlijk, emotioneel programma.

Marc-Marie is misschien niet geworden wie hij het liefst had willen zijn. Maar zijn eerlijkheid en kwetsbaarheid zorgen er voor dat het publiek hem omarmt.

Martijn Koning 

Met ‘Koning te rijk’ staat  donderdag 21 december Martijn Koning in de schouwburg. Hij is een man van het woord: hilarisch, absurd en bovenop de actualiteit. Koning combineert rake oneliners met een buitengewoon fantasierijke kijk op de werkelijkheid. Razendsnel manoeuvreert hij door de wereld in zijn hoofd, die afwisselend, pijnlijk, herkenbaar en totaal absurd is, maar altijd onweerstaanbaar geestig.

Theateragenda 13 t/m 20 december

Woensdag 13 december staat Sara Kroos in de Grote Zaal met haar nieuwste cabaretshow. Die avond is ook Orkater/De Nieuwkomers presenteert Sir Duke met muziektheater te zien. Op donderdag 14 december brengt cabaretier Eric van Sauers zijn nieuwe show. In de Kleine Zaal is De Man door Europa met Lucas de Man te zien. Vrijdag 15 december danst NDT2 voor een uitverkochte zaal Schubert. Zaterdag 16 december kruipt actrice Carine Crutzen in NEELIE! in de huid van Neelie Kroes. Zondag 17 december staat in het teken van het (bijna) uitverkochte Prentenboekjesfestival ‘Feest in de stad’ (2+) voor de kleinsten. Later die middag is de familievoorstelling Tina de musical (8+) te zien. Cabaretier Richard Groenendijk staat op dinsdag 19 december met Om alles! in de schouwburg.

 

Lees ook:Nog kaarten te koop voor ‘Marc-Marie Punt’
Lees ook:Stuk over Tweede Wereldoorlog met Anne-Wil Blankers
Lees ook:Kinderfestival in schouwburg en bioscoop
Lees ook:Schouwburg dansend nieuwe jaar in
Lees ook:Dansgezelschap Kataklò in schouwburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.