Dansgezelschap Kataklò in schouwburg

CoreografiaSki_Jump__tratta-dallo-show-Play_Danilo-Codazzi53cd03f4311a6‘Een schitterende mix van acrobatiek, dans, mime, humor en lef!’ schreef Dansmagazine over Kataklò. Op zaterdag 28 oktober staat dit Italiaanse dansgezelschap in Schouwburg Amstelveen met hun nieuwe dansshow Play.

Kataklò bouwde in ruim twintig jaar wereldwijd een naam op met succesvolle voorstellingen. De dansers spreken een lichaamstaal die grenzeloos tot de verbeelding spreekt. Hun atletische acrobatiek, kleurrijke kostuums, doordachte choreografie en creatieve belichting doen de rest.

In Play nemen ze het publiek met humor en muziek mee in een droom van fysieke poëzie en ironie. Een mooi avontuur waarin de sensatie van sport, de zeggingskracht van dans en de betovering van theater samenkomen. Play is een ode aan de sport. Los van de competitie en de strijd belicht deze show de sensatie van spierkracht, de sympathie van spel en het aantrekkelijke van ambitie.

Annie M.G. Schmidt

Woensdag 18 en donderdag 19 oktober is de musical ‘Was getekend, Annie M.G. Schmidt’ gebaseerd op het boek van Annejet van der Zijl te zien. De voorstelling op de 19de is uitverkocht maar voor woensdag zijn de laatste kaarten nog beschikbaar.

Op donderdag 19 oktober staat cabaretier Kees van Amstel in de Kleine Zaal. Vrijdag 20 en zaterdag 21 oktober valt er heel wat te lachen met Marian Mudder op beide dagen in de Kleine Zaal en de onnavolgbare moppentapper Ton Kas op zaterdag 21 oktober in de Grote Zaal.

Liefhebbers van Franse chansons kunnen hun hart ophalen bij Charlotte Haesen & Tobalita Strijkkwartet op vrijdag 20 oktober. Op dinsdag 24 oktober is de veelgeprezen musical Sweeney Todd te zien.

De herfstvakantie (vanaf 21 oktober) zit boordevol theater- en filmvoorstellingen voor de jeugd. In het theater staat op zondagmiddag 22 oktober Shaun het Schaap: Bitzer is verliefd (5+) en op woensdagmiddag 25 oktober Fien & Teun met Feest op de boerderij! (2+).

Voor meer informatie en het bestellen van entreebewijzen: www.schouwburgamstelveen.nl.

 

 

Lees ook:‘Stamppot’ van gedichten Anne M.G. Schmidt in poppentehater
Lees ook:Annie M.G.Schmidt kinderweek in in bieb
Lees ook:Nederlands Dans Theater 2 in Schouwburg
Lees ook:Theater over Coco Chanel in schouwburg
Lees ook:‘My Fair Lady’ drie dagen in Schouwburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.