Jazz van ‘High Fry’ in De Bolder

In wijkcentrum De Bolder aan Groenhof 140 treedt vrijdag 17 november (20.oo uur) de band “High Fry” op in het kader van het door de stichting Tpodium georganiseerde ‘Jazz in de buurt’. Een viertal met een passie voor de groove en liefde voor de jazztraditie, meldt de stichting.

Met groove wordt hier bedoeld dat de muziek voor zich spreekt door het beproefde concept van de swing uit de Fifties & Sixties. De stevig gewortelde, strakke stijl van de jaren vijftig wordt samengevoegd met een aantal funky ingrediënten uit de jaren zestig.

Jeroen Manders bespeelt de tenorsaxofoon en grijpt terug naar zijn eigen helden, zoals: Eddie ‘Lockjaw’ Davis en Buddy Tate. Op jonge leeftijd waren Louis Armstrong, Duke Ellington en Count Basie zijn idolen. Vandaar dat zijn eerste instrument de trompet was. Maar toch trok al gaande de sax hem meer aan. Aan het Haags conservatorium studeerde hij op dat instrument in 1994 af.

 Cum Laude

Guy Nikkels is geboren in 1979 in Bogota en opgegroeid in Deventer. Als jongeman van tien begon hij gitaar te spelen en al gauw bleek zijn talent. Hij heeft het meedogenloze gevoel van timing op de gitaar en vormt de drijvende kracht onder de leden van dit team. Zijn spel doet soms denken aan het geluid van George Benson, maar dan met eigen kenmerken die hem ook weer uniek maken. In 1998 werd hij toegelaten tot het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Na zijn eindexamen in 2003 kreeg hij de kans voor een masters degree, die hem in 2005 cum laude werd toegekend.

 Hammond

Bob Wijnen is allround Pianist en speelt ook op Hammond.Eigenlijk kan men hem de chef-kok van het groove repertoire noemen. Door zijn kunde en speciale effecten wordt hij op alle continenten uitgenodigd te komen spelen. Ook is hij de leider van bands als Equinox en Triplicate.

Drummer is Ben Schröder, die ook wel de Dutch Art Blakey wordt genoemd. Vele muzikanten hadden het voorrecht met hem te spelen. Hij is bandleider van het befaamde “Vintage Jazz Sextet”.

 

 

 

Lees ook:High Fry (jazz) in Orion
Lees ook:Gidon Nunes Vaz sextet in Colijn, Uithoorn
Lees ook:Ntjam Rosie in P60
Lees ook:Berend van den Berg Trio in De Meent
Lees ook:Vintage Jazz Sextet in de Bolder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.