Griezelen voor kinderen in schouwburg

Het Kunst & Kids Festival vormt weer de aftrap van het jeugdtheaterseizoen in Schouwburg Amstelveen. Het thema dit jaar is griezelen, net als bij de Kinderboekenweek 2017. Op zondag 15 oktober zijn alle kids van 2-12 jaar van harte welkom om, al of niet verkleed, ‘lekker te komen griezelen’, meldt de schouwburg. Stichting Bijbel en Onderwijs heeft zich overigens met een brochure tegen het ‘griezelthema’ gekeerd en de christelijke scholen doen massaal niet mee.

Zij vieren hun eigen Christelijke Kinderboekenmaand met het thema ‘Bibbers in je buik. Je hoeft niet bang te zijn, want God is bij je.’ De ‘gewone’ Kinderboekenweek, waaraan men dus in de bieb vasthoudt, begint op 4 oktober en duurt niet minder dan vijftien dagen.

De Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en muziekvak (BCB) zegt met een eigen motto een christelijk geluid te willen laten horen ten opzichte van het motto van de Kinderboekenweek.

 Spookhuis

Tijdens Kunst & Kids, dat uitgerekend op een zondag wordt gehouden in de schouwburg, kunnen kinderen deelnemen aan diverse gratis workshops en activiteiten. Zoals monsters maken, griezelig koken, monsters uitbeelden, poppenkast kijken, schminken, genieten van voorproefjes van Peter en de Wolf (3+) én een (betaalde) film- of theatervoorstelling bezoeken. Nieuw dit jaar is een speurtocht door de foyer én een spookhuis in de kelder van de schouwburg. De professor van het Krijslab is namelijk in nood en kan alleen bevrijd worden door de kinderen die het hardst kunnen gillen.

Brandweerman

Verder is er een spannende rondleiding achter de schermen, komen Brandweerman Sam én Fien & Teun langs voor een Meet & Greet en verzorgt het Amstelveens Poppentheater twee bijzondere loopacts. Bij de buffetten kan er een griezelig leuke stempelkaart gekocht worden waarmee onder andere enge limonade en een broodje worst gehaald kan worden.

Entreebewijzen en vouchers

Entreebewijzen voor de betaalde theatervoorstellingen De geheimzinnige grotten van Grok M’Gar (6+) en De kunst van het griezelen (6+) en de betaalde filmvoorstellingen Dummie de Mummie en de tombe van Achnetoet (AL) en Masha en de Beer – Spookverhalen (AL) zijn online, telefonisch of via [email protected] verkrijgbaar.

 Workshops

De vouchers voor de rondleiding, workshops, previews en het spookhuis worden zondag 15 oktober vanaf 11.00 uur uitgegeven vanuit de kassa.  Alle overige activiteiten zijn gratis toegankelijk.

Voor meer informatie en het bestellen van entreebewijzen:  www.schouwburgamstelveen.nl.

 

Lees ook:Gevarieerd kinderprogramma Schouwburg en cinema
Lees ook:Komend weekend festival ‘Kunst & Kids’
Lees ook:Kunst & Kids festival voor kinderen
Lees ook:Griezelige kinderboekenweek in bieb
Lees ook:Kunst & Kids bij opening schouwburgseizoen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.