Jubileumconcert Cum Laude in Pauluskerk

Cum Laude. Foto: amstelveenweb.com

Cum Laude. Foto: amstelveenweb.com

Ter gelegenheid van haar zilverenjubileum geeft het christelijke gemengde koor Cum Laude op zaterdag 23 september (20.00 uur) een speciaal concert in de Pauluskerk aan de Wolfert van Borsselenweg 116. Uitgevoerd wordt dan het oratorium ‘Jozef’ van componist Marco den Toom, die zelf tijdens het concert het orgel bespeelt.

Het koor begon met 45 leden aan de Molenweg in het gebouw van de Eben Haezergemeente (van de Gereformeerde Bond in de Hervormde Kerk, die naar de Pauluskerk ging) onder leiding van de dirigent Wim van Dijkhuizen. “Vele jaren mochten wij oefenen en uitvoeringen geven in de regio en daarbuiten. We zijn dankbaar dat we nog steeds bestaan en de christelijke boodschap nog mogen uitdragen”, zegt het koor.

Aan het jubileumconcert werken ook een klein orkest en de pianist Peter van Dongen mee. Solist is de tenor Martijn Dijkstra uit Aalsmeer. De algehele muzikale leiding is in handen van Wim van Dijkhuizen en de spreekstem wordt verzorgd ds. A. Baas. ‘Jozef’ is het gezongen Bijbelse verhaal van Jozef, die als slaaf door zijn broers werd verkocht, ten onrechte in de gevangenis terecht kwam en later als onderkoning van Egypte eindigde.

De toegang is vrij, wel is er een collecte om de kosten te dekken. Na afloop is er voor alle bezoekers een receptie. De kerk is open om 19.30 uur.

 

Lees ook:Jubileumconcert Cum Laude in Pauluskerk
Lees ook:Gastkoor en orkest bij jubileumconcert Cum Laude
Lees ook:Zilveren jubileumconcert Cum Laude
Lees ook:Kerstzangavond in de Pauluskerk
Lees ook:Concert in de Pauluskerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.