Jubileumconcert Cum Laude in Pauluskerk

Cum Laude. Foto: amstelveenweb.com

In de Pauluskerk aan de Wolfert van Borsselenweg 116 wordt zaterdag 23 september (20.00 uur) het jubileumconcert van het christelijk gemengd koor Cum Laude gegeven. Het koor bestaat dan een kwart eeuw en voert het oratorium ‘Jozef’ uit van de componist Marco den Toom, die zelf het orgel die avond zal bespelen.

Het werd opgericht in het destijds tot de Gereformeerde Bond in de Hervormde Kerk toebehorende gebouw Even Haëzer aan de Molenweg. De daar diensten houdende gemeente kreeg later de Pauluskerk. De locatie aan de Molenweg werd een Medisch Centrum. Bij de oprichting had het koor 45 leden en werd het geleid door Wim van Dijkhuizen. Het gaf in de loop der jaren uitvoeringen in de regio en daarbuiten. “We zijn dankbaar dat we nog steeds bestaan en de christelijke boodschap mogen uitdragen”, meldt het bestuur.

Aan het concert wordt, behalve door organist Den Toom, ook meegewerkt door een klein orkest, pianist Peter van Dongen en tenor Martijn Dijkstra uit Aalsmeer. De algehele muzikale leiding is in handen van Wim van Dijkhuizen en de spreekstem is die van ds. A. Baas.

Het oratorium gaat over het Bijbelse verhaal van Jozef. De toegang is vrij, wel wordt een collecte gehouden ter bestrijding van de kosten. Na afloop is er een receptie. De kerk is open om 19.30 uur. Iedereen is welkom.

 

 

 

Lees ook:Gastkoor en orkest bij jubileumconcert Cum Laude
Lees ook:Jubileumconcert Cum Laude in Pauluskerk
Lees ook:Zilveren jubileumconcert Cum Laude
Lees ook:Concert in de Pauluskerk
Lees ook:Paasconcert in Pauluskerk

3 reacties op “Jubileumconcert Cum Laude in Pauluskerk

 1. F. Wijlens

  Persoonlijk heb ik, in mijn jeugd, nog de rol van Jozef op mij genomen. Jezus komt bij zijn vader en zegt: “vader freez niet”"ja maar jongen, dit moet af”. : )

    /   Beantwoorden  / 
 2. Elias.

  Ik denk dat hier het om Jozef uit het Oude Testament gaat, de onderkoning (eerst als slaaf door zijn broers verkocht). Toen was Jezus er nog niet…

    /   Beantwoorden  / 
  1. F. Wijlens

   U meent het ;-)

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.