Films in meivakantie in Cinema Amstelveen

Lady Macbeth lowIn de meivakantie zijn er naast heel veel kinderfilms ook films voor volwassenen in Cinema Amstelveen. Namelijk: A United Kingdom, Bram Fischer (16+) en Lady Macbeth.

A United Kingdom

In 1947 ontmoet Seretse Khama, de prins van Botswana, Ruth Williams, een Londense kantoorbediende. Bevrijd door de sociale veranderingen van vlak na de oorlog voelen ze zich direct tot elkaar aangetrokken: zij door zijn hoop op een betere wereld, hij door haar verlangen deze wereld te omarmen. Ondanks hun verschillen zijn ze elkaars gelijken. Het geplande huwelijk stoot op veel verzet; niet alleen van hun families, maar ook van de Britse en zelfs Zuid Afrikaanse regering. Het idee van een biraciaal echtpaar dat het buurland regeert van een republiek waar onlangs de apartheid werd ingevoerd is ondenkbaar. Diplomatieke druk of niet, Seretse en Ruth twijfelen nooit aan hun liefde voor elkaar. De strijd voor een leven samen veranderde hun land voor eeuwig, en inspireerde de wereld. A United Kingdom is gebaseerd op waargebeurde feiten.

Bram Fischer (16+) – boekverfilming

In het Zuid-Afrika van 1963, waar de onvrede tegen de ongelijkheid groeit, worden op een middag in het dorpje Rivonia bij een inval de kopstukken van het ANC opgepakt. Aan deze groep wordt een negende lid, dat al eerder gevangen genomen was toegevoegd: Nelson Mandela. Er is het blanke regime veel aan gelegen om de groep als voorbeeld te stellen en tot de doodstraf veroordeeld te krijgen. Gerespecteerd advocaat Bram Fischer neemt hun verdediging op zich.

Lady Macbeth (vanaf donderdag 4 mei)

Het Engelse platteland, 1865. Katherine is getrouwd met een veel oudere man. Ze haat haar liefdeloze huwelijk en zijn koude familie. Als ze een affaire krijgt met een jonge arbeider ontketent dat de kracht in haar om met alle middelen te vechten voor wat ze zelf wil. Lady Macbeth is een tragisch portret van een mooie, sterke en meedogenloze vrouw die vecht voor haar onafhankelijkheid in een door mannen gedomineerde wereld.

Verder zijn er in de meivakantie dagelijks de volgende jeugdfilms te zien: The Boss Baby (NL 2D) & De Smurfen en het Verloren Dorp (NL 2D) en Beauty and the Beast (OV 2D 12+). Donderdag 27 april is Cinema Amstelveen gesloten in verband met Koningsdag.

Kijk op www.cinemaamstelveen.nl voor alle tijden en data. Entreebewijzen zijn daar 24 uur per dag online te bestellen.

Lees ook:Eigentijdse Macbeth in schouwburg
Lees ook:Ruth Jacott met ‘Passie’ in schouwburg
Lees ook:‘My fair lady’ in schouwburg
Lees ook:Jackie, Lion en The Salesman in Cinema
Lees ook:‘My old Lady’ in Cinema Amstelveen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.