Jazz, pop, folk en barok in schouwburg

Vrijdagavond 21 april (20.00 uur) kunnen muziekliefhebbers hun hart ophalen in Schouwburg Amstelveen. Eric Vloeimans en Holland Baroque laten barokmuziek, jazz, improvisatie, pop en folk op een prachtige wijze samensmelten.

Holland Baroque, dé jonge ster aan het firmament van de oude muziek en Eric Vloeimans, de bekendste jazztrompettist van Nederland, gaan samen op avontuur. Vergeten schatten uit de Barok worden opgegraven en nieuwe terreinen verkend. Voordat de voorstelling begint is er ook nog een gratis inleiding om 19.00 uur.

Eric Vloeimans is misschien wel de bekendste jazztrompettist van Nederland. Gedurende zijn loopbaan laat Vloeimans zich kennen als een muzikant die niet netjes binnen de lijntjes kleurt en zijn jazzmuziek vermengt met invloeden uit de popmuziek. Met zijn combinatie van degelijk vakmanschap, flexibiliteit en improvisatie-talent, is hij een drijvende kracht geworden binnen de Nederlandse vernieuwende muziek.

De wereld van barokmuziek is een goudmijn voor componisten, avant-gardisten, avonturiers en realisten waar Holland Baroque zich erg goed thuis voelt. Het ensemble weet met zijn producties een breed publiek te overtuigen van de flexibiliteit en de vitaliteit van (barok)muziek. Dit alles vanuit traditie, vernieuwing, verrassing en een vleugje entertainment.

Ze nemen het publiek mee terug naar de tijd dat bands en artiesten de muzikale lakens uitdeelden.

Theateragenda

Woensdag 19 april staat Daniël Arends in de schouwburg met zijn cabaretvoorstelling De Afterparty. Donderdag 20 april staat Een Meeuw op het toneel, met diezelfde avond O’Dreams in de Kleine Zaal. Vrijdag 21 april zijn Marjolein van Kooten en Bram Bakker te zien in Schouwburg Amstelveen. Zaterdag 22 april neemt Abafazi bezoekers mee op reis langs de muziek en cultuur van Zuid-Afrika. Ook staat Het leven is droom die avond op de bühne.

Zondag 23 april wordt de week afgesloten met een leuke voorstelling voor kinderen. Het Zandkasteel met Koning Koos is jarig (2+) is om 13:00 en 15.00 uur te zien in de Grote Zaal.

 

 

 

Lees ook:Voorstelling Vloeimans (trompet) en Van Kesteren (harp)
Lees ook:Barok koffieconcert in Kruiskerk
Lees ook:Mini masterclasses harp en ballet
Lees ook:Nederlands levenslied in schouwburg
Lees ook:Ballet ‘Monumentaal’ van Introdans in schouwburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.