Enge Buren met ‘Ruk’ in schouwburg

burenHet trio Enge Buren staat zaterdag 25 maart (20.00 uur) in Schouwburg Amstelveen met de muzikale cabaretshow. De 3 heren hebben alle grappen en grollen op een originele en uiterst creatieve manier in muziek, liedjes en acts vertaald. Hun programma bestaat uit komisch gearrangeerde covers, persiflages van bekende pophits tot zeer sprekende eigen nummers.

Allerlei verschillende muziekstijlen worden gebruikt. Een feest der herkenning, aangevuld met verrassende wendingen.

In het programma komen vragen aan de orde als: Is de muzikale voorliefde van vrouwen anders dan die van mannen? Bestaat er zoiets als ‘vrouwen’ en / of ‘mannen muziek’?

Het draait in deze voorstelling om voorliefde voor bepaalde muziek door vrouwen of juist voor mannen. En het klopt in de meeste gevallen. Vrouwen herkennen bepaalde songs eerder en andersom en dat hoort men door het meezingen. Enge Buren speelt een ongelooflijk aantal instrumenten, en er is een zeer gevarieerd repertoire.

Er wordt enorm veel gelachen om de mimiek, de sketches, dansjes en teksten van de Enge Buren. Op bekende songs hebben de drie mannen eigen Nederlandse teksten gemaakt, die treffend zijn voor deze tijd. Zowel hilarisch als ontroerend. Soms tijd voor reflectie, zeker in de eigen nummers. Regie: Wannie de Wijn. Liedteksten en Muzikale leiding: Enge Buren i.s.m. Wannie de Wijn. Choreografie: Henk van der Weijden, Michiel Bos, Pyr Tilma. Kostuumontwerp: Zita Winnubst. Decor: Enge Buren i.s.m. Paul Achterberg, Tim van Tooren. Lichtontwerp: Tim van Tooren. Geluidsontwerp: Paul Achterberg.

www.schouwburgamstelveen.nl

 

 

Lees ook:Groovetakers in Alleman
Lees ook:St. Louis Slim Band in Alleman
Lees ook:Celina Yebra & Friends in Alleman
Lees ook:Band Spijkerblues in Alleman
Lees ook:Dansfeest voor 40-Plussers in schouwburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.