Celina Yebra & Friends in Alleman

 

CELINA YEBRA ALVAREZ

CELINA YEBRA ALVAREZ

De Spaanse zangeres en bassist Celina Yebra Alvarez (1977) die zaterdag 14 maart (20.00 uur) optreedt in wijkcentrum Alleman aan Den Bloeyenden Wijngaerdt in Bankras, dringt langzaam maar zeker door in de Nederlandse muziek en blueswereld. In Spanje doorliep zij het conservatorium en toerde ze met uiteenlopende rock-blues formaties van naam waaronder de Alex Caporuscio Band. Haar optreden in Alleman is onderdeel van het door stichting Tpodium georganiseerde project ‘Blues in de wijk’.

In 2011 vestigde de geboren Madrileense zangeres zich in Amsterdam om haar muzikale horizon te verbreden. Momenteel woont zij in Haarlem en is zij een zeer gewilde sessiemuzikant, die onder meer deel uitmaakt van de funky formatie MAMA DC. Daarnaast treedt zij als duo op met gitarist Nick Vos (eigen nummers) en in het blues circuit onder eigen naam.

De formatie Celina Yebra & Friends brengt een opwindend repertoire waarbij Celina’s vocale nummers afgewisseld worden met stampende instrumentale nummers. Haar stem en stijl zijn beïnvloed door de muziek van o.a. Bonnie Raitt en Taj Mahal.

Zij wordt begeleid door de gitaarvirtuoos Nick Vos, een bescheiden jongeman, maar niet op de gitaar,  Ruud de Vries op de tenorsax en drummer Ramon Bakker.  

 

Lees ook:Band Spijkerblues in Alleman
Lees ook:Bluesox Blues Band in Alleman
Lees ook:Bluesband St. Louis Slim in Alleman
Lees ook:Blues met Bootleg in Alleman
Lees ook:Bluesbox in Alleman

Eén reactie op “Celina Yebra & Friends in Alleman

  1. Pieter van den Eeden

    Hola Celina,
    Elsa Sanz promesed me to pose en Landsmeer, el primer dia de septiembre. Desde hace tres semanas quiero pedirle confirmar esta cita, pero sin éxito. Sé que conosces a Elsa. Por eso: ?sabes si hay problemas de conexión con Elsa? Espero tu repuesta,
    Saludos,
    Pieter van den Eeden.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.