Barrelhouse in P60

1472393284_barrelhouse8750Na 40 jaar optredens, festivals, twee tournees met Albert Collins en voorprogramma’s bij BB King in Frankfurt, heeft Barrelhouse nog steeds dezelfde energie, intimiteit en vitaliteit. Op 24 februari (20.30 uur) doet de band P60 aan met een concert.

In september 2016 heeft Barrelhouse de nieuwe cd ‘Almost There’ uitgebracht. Dit is het meest persoonlijke album. Niet alleen de teksten, maar ook de speelwijze creëert een combinatie van een oeroud genre met de meest doorleefde persoonlijkheid. De cd bevat up-tempo stukken waarin de band voluit gaat en intieme nummers waarbij alles om de stem van Tineke Schoemaker draait.

Mississippi Mud Pie staat in het voorprogramma en neemt bezoekers mee in hun liefde voor de blues: recht uit het hart, aanstekelijke ritmes en makkelijk herkenbare melodielijnen. De band speelt electric blues en gebruikt zowat alle elementen van deze stijl. De aanpak van MMP is beïnvloed door de hedendaagse muziekstromingen die ze hebben vertaald naar hun eigen muzikale idioom.

 

Lees ook:Bluesband Mississipi Mud Pie in P60
Lees ook:Tons of Blues in Alleman
Lees ook:Samantha Fish op Blues festival in P60
Lees ook:Bounds of Modesty in P60
Lees ook:The Dolman en Sunfire in P60

2 reacties op “Barrelhouse in P60

  1. Gerben

    Bedenkingen blijven uit, jegens deze uitvoerig.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.