Rockband Zeus in P60

11-11-16_ZEUSRockband Zeus met frontman Jeroen van Koningsbrugge staat vrijdag 11 november in P60, in de oorspronkelijke bezetting.

In 2003 werd ZEUS opgericht door Jeroen van Koningsbrugge (zang), Paul Jansen (drums) en Roy Jansen (gitaar). Een jaar later voegt Bob Gerritsen (bas) zich bij de bezetting, die in 2004 haar eerste show mocht spelen in New York’s wereldberoemde rockclub CBGB’s.

Het debuutalbum Bad Signs, uitgebracht in 2005 werd zeer goed ontvangen. De plaat laat een heavy rock en stonergeluid horen en werd geproduceerd door Marcel van de Vondervoort (Astrosoniq). Na twee jaar lang toeren en schrijven bracht Zeus haar tweede plaat uit, genaamd ‘07’. Deze keer liet de band een uiteenlopende mix van heavy grunge, stoner en zelfs doom horen.

Toen Bob Gerritsen in 2009 naar Zwitserland emigreerde en Jeroen van Koningsbrugge kampte met een overvolle tv-agenda, besloot ZEUS een lange pauze in te lassen. De band speelde enkel één benefietconcert en schreef het instrumentale thema voor de politieserie ‘Smeris’. Nu heeft de formatie besloten de draad weer op te pakken.

 

 

Lees ook:Dopethrone in P60
Lees ook:Drie bands in P60
Lees ook:‘De Surprise’ in Cinema Amstelveen
Lees ook:Heavy Metal Maniacs festival in P60
Lees ook:Mostly Autumn weer in P60

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.