Opera Lucia di Lammermoor (uit Londen) op witte doek

lucia Opera_2016_aprilNieuw in Amstelveen: opera en ballet op het witte doek. In de grote zaal van Cinema Amstelveen is een aantal producties uit The Royal Opera House London te zien. Het mooiste op ballet- en operagebied dus.

Maandag 25 april 20.00 uur: Lucia di Lammermoor kan nog slechts haar gezonde verstand verliezen in Donizetti’s Italiaanse meesterwerk dat wordt uitgevoerd in Covent Garden en live te volgen in Cinema Amstelveen. Mitchells nieuwe interpretatie is een duister drama vol vrouwenonderdrukking en mannelijke dominantie in deze baanbrekende Royal Opera première.

Diana Damrau zingt de rol van Lucia die haar geliefde niet mag huwen, omdat ze het familiekapitaal moet redden. Ze voelt zich gebroken, verraden en misbruikt en de vreselijke gevolgen van een gearrangeerd huwelijk drijven Lucia tot waanzin, hetgeen leidt tot één van de aangrijpendste ‘mad scenes’ ooit in de opera.

Gesitueerd in de jaren rond 1840, toont Mitchells nieuwe productie alle gotische aspecten van de opera en het gebruik van een split screen brengt het spannende plot nóg ondubbelzinniger naar voren. De opera wordt gezongen in het Italiaans en in het Nederlands ondertiteld.

Verder te zien: Knielen op een Bed Violen, Brooklyn, A Bigger Splash, Kung Fu Panda (Nl versie 2D) en Zootropolis (2D). Kijk op www.cinemaamstelveen.nl voor alle tijden en data. Entreebewijzen zijn daar 24 uur per dag online te bestellen.

 

Lees ook:Opera Rigoletto te zien in Cinema Amstelveen
Lees ook:Opera uit Londen op witte doek Cinema AV
Lees ook:Opera Cosi Fan Tutte in Cinema AV
Lees ook:Norma uit Royal Opera House in Cinema AV
Lees ook:Ballet op het witte doek in Cinema Amstelveen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.