‘Brammetje Baas’ in première in schouwburg

naamloosOp woensdagmiddag 9 december (15.00 uur) gaat de familievoorstelling ‘Brammetje Baas’ in première in de Kleine Zaal van Schouwburg Amstelveen. Die gaat over Brammetje, een gewone jongen die dromerig én druk is. En beweeglijk, soms heel beweeglijk, soms zo beweeglijk dat hij er zelf moe van wordt. Misschien is hij toch niet zo’n heel gewone jongen.

‘Brammetje Baas’ is gebaseerd op het vindingrijke karaktertje in het gelijknamige boek van Tamara Bos en de gelijknamige, succesvolle bioscoopfilm. Nu gaat Brammetje Baas dus ook met zijn eigen theatershow door Nederland toeren. Een voorstelling vol korte avonturen met jongleren, goochelen, acrobatiek, muziek, zang, dans en gesprekken, voor alle lieve, drukke, niet saaie, snelle, slimme, grappige, gewone en ongewone mensen vanaf 7 jaar.

Brammetje heeft heel veel vragen in z’n hoofd. Zijn hersenen zitten nooit stil en hij zelf daarom ook niet. Hij barst van de vragen. Zoals: Hoeveel kopjes passen er op een stapel? Hebben mieren ook klaar-overs om veilig over te steken? Of kun je ze beter een handje helpen? Als je op een stoel kunt zitten, kan een stoel dan ook op jou zitten? Hoeveel woorden zijn er met een ‘oe’? Hoe zou het zijn als álle woorden een ‘oe’ hadden? Allemaal vragen die Brammetje Baas (“Broemoetjoe Boes”) zich stelt. En waar zijn hoofd mee volstroomt.

Spel: Robbie Aldjufri, Maria Noë. Regie: Pepijn Cladder. Muziek:Arthur Umbgrove, David de Jong. Voor meer informatie en het bestellen van entreebewijzen: www.schouwburgamstelveen.nl.

 

 

Lees ook:Feest voor Brammetje Boterhammetje
Lees ook:Matige politieke kennis debatwinnaars VMBO
Lees ook:Familievoorstelling ‘Kees de Jongen’
Lees ook:‘Moedige’ Daan in poppentheater
Lees ook:Kinderdagverblijf in uitbreiding Westwijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.