Kinderdagverblijf in uitbreiding Westwijk

Kindercentrum De Stoel heeft toestemming gekregen een kinderdagverblijf te bouwen in de uitbreiding Westwijk Zuid-oost. De Stoel zou eerst een kinderverblijf in Kronenburg, op het voormalige A3-tracé, bouwen. Dat ging niet door, onder meer als gevolg van de recessie, waardoor de ook tot het project behorende appartementen niet werden verkocht. Het plan in Kronenburg lag lang stil.

Aan het bouwproject in Kronenburg ging destijds (2002) een aanbestedingsprocedure vooraf, waarbij De Stoel het best uit de bus kwam. De gemeente gunde het kindercentrum het nieuw te bouwen kinderverblijf in het totale plan. Zij is inmiddels tot de conclusie gekomen dat een kinderdagverblijf in Amstelveen-noord voorlopig niet haalbaar is.

Dat is wel het geval in Westwijk. Eigenlijk zou daar een nieuwe aanbestedingsprocedure voor het vinden van een exploitant moeten worden gevolgd, maar omdat De Stoel jaren geleden al kinderdagverblijf is gegund, gaat de gemeente nu daarmee in zee.

Lees ook:Overeenkomst brede school getekend
Lees ook:Grond nieuwbouw Zonnehuis overgedragen
Lees ook:Kantoorvilla’s en dure koopwoningen op grens Bankras-Kronenburg
Lees ook:Starterwoningen aan Bovenkerkerweg
Lees ook:Kinderdagverblijf nu aan Van Heuven Goedhartlaan

Eén reactie op “Kinderdagverblijf in uitbreiding Westwijk

  1. Hans

    Een vreemd verhaal eigenlijk. Een kinderdagverblijf zou in Amstelveen-noord voorlopig niet haalbaar zijn, terwijl er ver gevorderde plannen zijn voor een tijdelijk kinderdagverblijf op Zonnestein/Brantwijk/Selde Rust. Ook zijn er plannen om op de plaats van de gymzaal, deze wordt na de zomer 2007 gesloopt, aan Zonnestein een definitief kinderdagverblijf met luxe appartementen te bouwen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.