Hilaria en peutervoorstelling in Broersepark

 

Jaarfeest

Jaarfeest

Twee voorstellingen op zondag 30 augustus op het Broersepark Festival, georganiseerd door Poppentheayter Amstelveen, met steun van de gemeente. Om 13.30 wordt de peutervoorstelling ‘Blij Visje’ gespeeld voor de kleintjes (2 jaar) en om 15.00 speelt Hilaria het middeleeuwse spektakel ‘Het Jaarfeest van St Hilarius’.

Het door Kees en Koos, die een toer langs de Amsterdamse stadsparken maakten.,  gespeelde ‘Blij Visje’ daagt de kinderen uit mee te spelen. Met het publiek laten de perfrmers het visje in de golven spelen. Er wordt naar schatten gedoken, gezongen en verteld. Steeds grotere strandballen maken het uitje naar het strand compleet.

Jaarfeest

Op het jaarfeest, waarmee Hilaria ’s middags komt, stroomt het volk tezamen op het marktplein. Voor één dag in het jaar bestaan er geen rangen en standen: de slachter drinkt met de rentmeester, de boer met de schout, de bezembinder speelt met de jonker en de meid ….., die vrijt, maar dat doet ze altijd. Zelfs jonkvrouw Isabelle vertoont zich in het openbaar.

Een voorstelling gespeeld door slechts twee spelers, maar de muziek, de opvallende attributen en deelname veel vrijwilligers, maken de voorstelling tot een middeleeuws spektakel met veel visueel geweld en humor. De toegang is gratis. Meer informatie: www.amstelveenspoppentheater.nl 

Lees ook:Slotvoorstelling Broersepark Festival
Lees ook:Weer familiefestival in Broersepark
Lees ook:Tweemaal Kees & Ko in Poppentheater
Lees ook:Broerseparkfestival sluit af met Dolfinariumshow
Lees ook:Zomerfestival in Broersepark

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.