Muziekvoorstelling over Krabat in Schouwburg

krabatVoor publiek van zeven jaar en ouder is zondag 23 november (15:00 uur) in Schouwburg Amstelveen aan het Stadsplein ‘Krabat – Meester van de Zwarte Molen’ te zien. Die muziekvoorstelling wordt verzorgd voor Oorkaan en Ulrike Quade Company.

Na afloop van deze voorstelling vindt er een ‘meet en greet’ plaats. Kinderen en ouders, opa’s  en oma’s kunnen dan op het podium komen en in het decor stappen. Pm de molens van dichtbij te bekijken en de kinderen kunnen vragen stellen aan de acteurs / muzikanten.

Krabat is een spannend verhaal over vriendschap en liefde, waarin musici, spelers en poppen de magische wereld van de zwarte molen tot leven brengen. De voorstelling is gebaseerd op het wereldberoemde gelijknamige jeugdboek van Otfried Preussler.

In het duistere Koselmoeras werken Krabat en elf andere jongens bij de meester van de zwarte molen. Ze zijn in de ban van zijn toverkracht. Het is heerlijk om in de zomer als een raaf door de hemel te vliegen, maar lang duurt dit geluk niet. Als het herfst wordt, ontdekt Krabat een gruwelijk geheim. Het lijkt onmogelijk te ontsnappen tot hij diep in de nacht een meisje hoort zingen. Zij leert hem een kracht kennen die sterker is dan zwarte magie.

Ulrike Quade verbindt de gloednieuwe muziek van componist Leonard Evers, geïnspireerd op de eeuwenoude koortraditie uit Slovenië, de ontroerende poppen van de Sloveense kunstenaar Silvan Omerzu en een glasheldere tekst van Marcel Roijaards in een beeldende regie.

De makers en spelers: Niels Kuiters (poppen)spel; Sterre Konijn zang/spel; Paméla Menzo (poppen)spel; Bart de Kater (bas) klarinet/spel; Niek KleinJan slagwerk /spel.

Achter de schermen: Ulrike Quade concept/regie; Leonard Evers compositie; Marcel Roijaards tekst; Silvan Omerzu poppen/decor; Floriaan Ganzevoort lichtontwerp; Mark Thewessen videobeeld; Jacqueline Steijlen kostuums; Anna Verduin/Anne van Dorp regieassistentie;  Žiga Lebar poppentechnologie; Žiga Lebar, Silvan Omerzu, Sandra Birjukov, Jernej Remše, Quirijn Smits decor en poppenbouw; Niels Runderkamp / Richard Bron techniek; Sanne van Rijn advies.

 

 

 

Lees ook:Twee lieve meneertjes in Poppentheater
Lees ook:Blik achter de schermen van poppentheater
Lees ook:Theatergroep ‘Zout’ met “Slijtageslag’ in Westend
Lees ook:Ulrike Meinhof en Jeanne d’Arc: Vuurvrouwen
Lees ook:“Monsterlijk Mooi’ in Poppentheater

Eén reactie op “Muziekvoorstelling over Krabat in Schouwburg

  1. P.G. van Faassen

    Direct verbieden. “zwarte” molen, dat kan toch niet.
    En dan nog een Kroaat (Krabat) die jongens als slaven heeft.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.