Weer ‘Storm’ van talenten in schouwburg voor vijf euro

 

Barbara Breedijk

Een gevarieerd programma met vijf optredens, variërend van cabaret tot poëzie, in de Schouwburg voor de entreeprijs van vijf euro. De laatste ‘Storm’ van het seizoen – een presentatie van aanstormend talent – vindt plaats op donderdag 29 maart (20.30 uur). Een euro per optreden dus eigenlijk.’Storm is als een ontdekkingsreis. We ervaren de diepe emoties en zien meeslepende taferelen,’ meldt de schouwburgdirectie. ‘Zo nu en dan moeten we dan ook alle zeilen bij zetten om op koers te blijven. Maar terug thuis wacht niets minder dan eeuwige roem in Amstelveen. Vaste presentatrice van Storm is Barbara Breedijk. Zij kondigt deze keer dichter/schrijver Maarten Metz, performer Tim Dijkstra, cabaretiers Johan Stevens en Arie Vuijk en het vrouwenkoor ‘In the mood’ aan.

Schrijver en dichter Maarten Metz kwam eerder met de publicaties ‘Recht door zee’ en zijn ode aan de forens ’962 km tussen Zwolle en Kampen’, bij uitgeverij ‘Gegarandeerd onregelmatig’. Voor dat laatste boek werd hij genomineerd voor de VPRO Bob den Uyl prijs.

Tijdens Storm leest hij uit eigen werk gedichten. Tim Dijkstra brengt ‘Ik ben een lieve jongen’. Hij is volgens de pers een onvoorspelbaar, verwarringzaaiend, filosofisch, spraakmakend, grensoverschrijdend, poëtisch, hard, onberekenbaar, publiekstreiterend, langharig, ongeleid projectiel. De Friese pers bestempelde hem zelfs als meest veelbelovende performer van dit moment. Dijkstra komt naar Schouwburg Amstelveen met prachtige gedichten en verhalen, rechtstreeks uit het hart.

Cabaretier Johan Stevens test de lachspieren. En uit Ouderkerk aan de Amstel komt vrouwenkoor ‘In the mood’. Zoals de naam al doet vermoeden, doen het vooral mee omdat de leden ervan zin hebben in zingen en er veel plezier aan beleven, Het koor wordt begeleid door pianist Gerald Bakker en treedt geregeld op in verpleeg- of verzorgingshuizen, bijvoorbeeld met een kerstrepertoire.

Cabaretier Arie Vuijk komt deze keer alleen. Samen met Martin Bakker, bassist van Het Groot Niet te Vermijden, maakt hij liedjes op bestelling. Vuijk is een allround theaterman en al tien jaar bezig met conferences, liedjes en treurige mannetjes. ‘Een cabaretier die lach en stilte geraffineerd weet te doseren. Vuyk verdient een overvol theater’ (Het Parool). Hij won al eens twee cabaretfestivals. Voor meer informatie: [email protected] of www.schouwburgamstelveen.nl

Lees ook:Aanstormend cabarettalent in Schouwburg
Lees ook:Weer ‘Storm’ van nieuw talent in de schouwburg
Lees ook:Weer aanstormend talent op ‘open podium’ in Schouwburg
Lees ook:Nieuw seizoen Open Podium ‘Storm’ in schouwburg
Lees ook:Pril talent ‘stormt’ weer op open podium in Schouwburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.