Verbouwing V&D-pand wind- en waterdicht

Art impression vernieuwd V&W pand. Foto: Rijnboutt / amstelveenweb.com

Het totaal gerenoveerde voormalige V&D-gebouw in het Stadshart is nu vrijwel wind- en waterdicht. In het pand, dat steeds meer vorm krijgt, komt een filiaal van Hudson’s Bay.

‘De staalconstructies zijn geplaatst en de gevel is rondom het hele pand opgebouwd. Ook zitten bijna alle glazen puien in de gevel. Dit betekent dat het gebouw voor de kerst wind- en waterdicht is,’ staat in een brief aan de omwonenden.

In de komende winterperiode gaan de bouwers de buitenkant van het gebouw afwerken. De glazen puien in de gevel worden afgewerkt met sierbeton. Daarna worden het zetwerk tussen de betonnen pijlers geplaatst en de schuifdeuren gemonteerd.

Ook de nieuwe parkeergarage gaat verrijzen, waar bovenop appartementen komen. De fundering is gereed en de begane grondvloeren zijn gestort. Het pand wordt verder opgebouwd en de verdiepingen in de nieuwe garage worden langzaam zichtbaar.

“Wij doen er alles aan om het werk met zo min mogelijk hinder en met aandacht voor de buren uit te voeren”, laat het bedrijf weten. Omwonenden kunnen met vragen of klachten naar het emailadres: [email protected] Bij spoedgevallen: 06 5736 0145.

 

 

Lees ook:Pand Hudson’s Bay in november winddicht
Lees ook:Meeting over renovatie V&D-pand
Lees ook:Logeerhuis voor dementerenden
Lees ook:Action wil pand Buitenplein uitbreiden
Lees ook:Hotel op plaats van restaurant Jasmijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.