Pand Hudson’s Bay in november winddicht

Art impression vernieuwd V&W pand. Foto: Rijnboutt / amstelveenweb.com

De sloopwerkzaamheden rond het voormalige V&D-pand in het Stadshart zijn nu afgerond en bouwfase is aangebroken. In november denkt men aan de binnenkant van het pand te kunnen werken. Het gebouw wordt verbouwd in verband met de komst van een warenhuis van Hudson’s Bay. Die Canadese keten wil in Nederland in totaal twintig vestigingen en opende inmiddels de eerste in Amsterdam.

Volgens een brief aan de omwonenden in het Stadshart is de firma Beelen maandenlang druk bezig geweest met de sloop van het oude V&D pand en de parkeergarage. De gevels rondom het pand zijn inmiddels verwijderd en de parkeergarage is weg. Ook het asbest is verwijderd.

Binnen in het pand worden de laatste zaken gesloopt. Naar verwachting is men daarmee eind oktober klaar. Naast de vestiging in Amstelveen komen er in tal van andere plaatsen filialen. Hudson’s Bay richt zich op een markt tussen zeg maar de Bijenkorf en Hema of Blokker.

Verlies

In Canada leed de keten overigens een verlies van een kwart miljard euro. In het eerste half jaar van 2017 kwam daar nog eens € 422 miljoen euro aan verlies bij. Volgens deskundigen zegt de gang van zaken in Canada nog niets oevr de ontwikkelingen rond het bedrijf in Europa.

In Amstelveen gaat de verhuurder van het pand de komende periode door met de buitengevels van het gebouw. Eerst wordt een staalconstructie geplaatst, inmiddels te zien aan de kant van de Handelsweg. De staalconstructie aan de kant van het Buitenplein en de Meander zijn over een aantal weken gereed.

Sierbeton

“Na het plaatsen van de staalconstructie bouwen we de gevel op. Als het frame staat worden er glazen puien in de gevel geplaatst die we vervolgens met sierbeton afwerken”, staat in de brief van het bouwteam.

Medio november is de complete gevel af: het gebouw is dan wind- en waterdicht. Daarna gaat men aan de slag aan de binnenkant van het gebouw. Met vragen of klachten kan men terecht op het emailadres:

[email protected]

 

 

Lees ook:Verbouwing V&D-pand wind- en waterdicht
Lees ook:Meeting over renovatie V&D-pand
Lees ook:Kans op Hudson’s Bay in V&D-pand
Lees ook:Woonblok op parkeergarage Hudon’s Bay
Lees ook:Action wil pand Buitenplein uitbreiden

2 reacties op “Pand Hudson’s Bay in november winddicht

  1. Rode Paprika

    Voormalig C&A pand?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.