Verschuiving weekmarkt 7 keer per jaar

Maaike Veeningen

Maaike Veeningen

Om gedurende de gehele maand december op het Stadsplein een Kerstmarkt te kunnen houden, met daarin ook het fenomeen Serious Kerst ( actie met RTVAmstelveen om Serious Request te steunen) en de IJsbaan, moet de weekmarkt worden verplaatst naar de Rembrandtweg.

Volgens de bestaande Marktverordening kan dat maar drie keer per jaar, maar dat moet zeven worden. Daartoe is wijziging van de verordening nodig. De gemeenteraad moet daarover beslissen.

Verantwoordelijk wethouder Maaike Veeningen zegt met de marktkooplieden te hebben gesproken. Of die voor of tegen verplaatsing zijn, is onduidelijk. In 2012 was wijziging van de verordening ook aan de orde. Toen zou het aantal verplaatsingen naar maximaal acht gaan, maar daarmee ging de raad niet akkoord. Om dat mogelijk te maken moest de marktverordening worden aangepast: van de huidige drie naar acht verplaatsingen per jaar. Het plan veroorzaakte deining bij zowel de marktkooplui als -bezoekers.

Toenmalig GroenLinks-raadslid Albert Maarse zei:  “Wij vinden de weekmarkt voor Amstelveen te belangrijk om er vaak mee te schuiven. De markt verdient blijvend een goede plek”, zei toenmalig raadslid Albert Maarse. De PvdA wilde wel slepen met de markt, als dat nodig is om het Stadsplein te verlevendigen. Wethouder Groot van het CDA zegde destijds toe dat er met de markt zo min mogelijk zou worden geschoven.

Maar intussen zit het CDA, evenals GroenLinks, niet meer in de coalitie en de PvdA wel weer. Omdat die verlevendiging van het Stadsplein hoog in het vaandel heeft, wordt de wijziging van de verordening vrijwel zeker aangenomen. De coalitie vormt de meerderheid in de raad.

 

 

Lees ook:ChristenUnie: Wethouder brengt markt in gevaar
Lees ook:GroenLinks blij met blijvende vaste locatie voor markt
Lees ook:Meerderheid raad voor mogelijke verplaatsing markt
Lees ook:Weekmarkt wijkt voor kerstmarkt
Lees ook:Markt kan jaarlijks 7 keer worden verplaatst

2 reacties op “Verschuiving weekmarkt 7 keer per jaar

  1. frank bikker

    Met een markt moet je zo weinig mogelijk gaan slepen. Dat geeft ook meer rompslomp voor de marktkooplieden. Je krijgt daar geheid geheibel om. Daar is niemand mee gebaat. Ook de klanten niet. Mensen hebben zo hun vaste kramen waar ze kopen en die moeten ze dan gaan zoeken. Velen hebben daar geen zin in en blijven dan weg. Dit betekent dus omzetverlies! Marktkooplieden dragen ook bij aan de economie en geven ook werkgelegenheid! Vele mensen gaan juist op vrijdag naar het Stadshart vanwege de markt.

    Dat men het Stadshart wil verlevendigen is OK, maar kan die Kerstmarkt dan niet naar de Rembrandtweg. Zij hebben occasionele handel of bij V&D?

      /   Beantwoorden  / 
  2. gerben

    Kerstsamenzang in het Oude Dorp en Kerstmarkt op het Pein van Alles.
    Keep Christ in your Christmas.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.