ChristenUnie: Wethouder brengt markt in gevaar

Bert de Pijper (CU)

De Christen Unie heeft het in de raadsvergadering niet gered, maar briest nog steeds over de mogelijk gemaakte uitbreiding van het aantal verplaatsingen van de vrijdagmarkt. In de gemeenteraad heeft de eenmansfractie zich net als SP en GroenLinks fel verzet tegen verandering van de marktverordening, waardoor de weekmarkt in plaats van maximaal drie nu zeven keer per jaar kan worden verplaatst. Ook de marktkooplieden zijn daar tegen. Maar B&W willen het Stadsplein verlevendigen met evenementen, als die zich aandienen, en daarvoor moet de markt wijken.

“De markt is het sociale gebeuren van het Stadsplein en naar onze mening moet er niet geëxperimenteerd gaan worden met verplaatsingen, omdat er zo nodig op de vrijdag andere evenementen moeten plaatsvinden”, zegt raadslid Bert de Pijper. Hij vindt het onbegrijpelijk dat wethouder Veeningen weigerde een onderzoek te starten naar mogelijk negatieve effecten van de verplaatsing.

“De ChristenUnie betreurt in hoge mate dat de gemeenteraad in meerderheid akkoord ging met de nieuwe marktverordening”, zegt hij. Het is volgens hem een aanslag op het belangrijkste sociale gebeuren op het Stadsplein. De wethouder brengt naar zijn mening het succes van de markt, een der succesvolste van het land, in gevaar. Het besluit gaat naar zijn mening voorbij aan de wens van de vele bezoekers van de vrijdagmarkt.

 

Lees ook:GroenLinks blij met blijvende vaste locatie voor markt
Lees ook:Weekmarkt wijkt voor kerstmarkt
Lees ook:Verschuiving weekmarkt 7 keer per jaar
Lees ook:Ewa
Lees ook:Biologische markt nu definitief

4 reacties op “ChristenUnie: Wethouder brengt markt in gevaar

 1. gerben

  Bert, hulde. Een dag per week bruist het plein. En daar zet de raad het mes in.
  En op initiatief van een wethouder die zich tegen de markt keert..

    /   Beantwoorden  / 
  1. frank bikker

   Heel goed Bert, jij beseft dat economie niet alleen gemaakt wordt door de grote jongens en je ziet ook nog eens de uitstraling van een markt voor een stad. Iets waar je onze wethouder van oa economische zaken Maaike Veeningen niet op kunt betrappen.

     /   Beantwoorden  / 
 2. Robert van Waning

  Prima, Bert. De meeste raadsleden begrijpen het Stadshart niet, evenmin als het college van B&W. Dan is het goed dat er ook echte volksvertegenwoordigers zijn, met hart voor de zaak en met het lef om zelfstandig na te denken.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Bijenkorfje

  Het is natuurlijk niet moeilijk om als eenling een standpunt te hebben en die te handhaven, maar dat buiten het feit, dat de Pijper gewoon helemaal gelijk heeft.
  Ik heb die raadsvergadering eens bekeken via video. Wat mij vooral opviel was dat Veeningen heel onzeker overkwam en continu de knikjes van Raat en Brandes in ontvangst nam als zij weer eens klinkklare onzin uitkraamde. Nee, zij kan zich beter bezighouden met ‘kunst’ …..haar portefeuille qua onderwijs is er ook zo eentje die zo de prullenbak in kan.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.