Renovatie Overburg kost € 478.000

De door de landelijke tennisbond afgekeurde banen van de vereniging Aemstelburgh moeten worden voorzien van onder meer nieuwe drains en een gravellaag. Daarmee is 478 duizend euro gemoeid, blijkt uit een rapport van het door de gemeente ingeschakelde onderzoeksbureau. B&W willen de ontstane problematiek wel oplossen.

Daarbij denken zij ook aan het overdragen van het beheer en het onderhoud van de banen aan de vereniging. De zorg voor tennispark Overburg komt daarmee in één hand te liggen, is de redenering van de gemeente, die eigenaar van het park is.

Zij willen de gemeenteraad voor de eerst volgende vergadering een voorstel doen. Wateroverlast op het sportpark is een toenemend probleem. In 2008 werd het gerenoveerd, maar sindsdien is o, te bezuinigen en de daarvoor te krappe tijd tussen de seizoenen maar een deel aangepakt.

Volgens het door gemeente en vereniging ingeschakelde bureau zijn de waterberging en afvoercapaciteit op het sportpark onvoldoende. De oude drainage voldoen niet meer.

Lees ook:Tennisbanen Aemstelburgh afgekeurd
Lees ook:Nieuwe tennisbanen Amstelburgh geopend
Lees ook:Aemstelburgh onzeker over tennisbanen
Lees ook:CDA wil snel oplossing wateroverlast Stadshart
Lees ook:Opening tennisbanen Aemstelburgh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.