Rollatorloop in Olympisch stadion

Rollatorloop 2013Na daarvoor te van te voren te hebben getraind, kan ook een Amstelveense delegatie op woensdag 18 september meedoen aan de grote rollatorloop in het Olympisch Stadion. Deelname is gratis. Voor transport uit Amstelveen naar het stadion wordt gezorgd.

De rollatorloop is een wandeltocht voor iedereen die een rollator heeft en in staat is minimaal 400 meter te lopen. Er kan ook worden gekozen voor 1000 en 2500 meter. Die afstanden worden via een route buiten het stadion uitgezet. Als een echte atleet komt men dan door de Marathonpoort het stadion weer binnen op weg naar de finish. De rollator is het startbewijs.

Bewegen is dé manier om zo lang mogelijk gezond te blijven, maar daarnaast biedt de rollatorloop de gelegenheid andere actieve ouderen te ontmoeten. De rollatorloop is een feestelijk evenement. Er zijn versnaperingen en er is muziek. Verschillende wandelclubs zijn van start gegaan met training voor de loop.

In Amstelveen is het initiatief opgepakt door het netwerk ketenzorg valpreventie. Ook hier is en een aantal groepen aan het oefenen geslagen.  Eén groep loopt wekelijks vanuit Zorgcentrum Klaasje Zevenster, een andere éénmaal per maand in het bos. Daaraan kan iedereen uit heel Amstelveen meedoen. De wandelaars worden met de BoodschappenPlusBus thuis opgehaald en na afloop weer thuis gebracht.

Wie mee wil doen met één van deze groepen, kan zich melden u bij Karin Niekel, die ook coördinator van de BoodschappenPlusBus is. Telefoon: 020-3450295. In de omgeving van Klaasje Zevenster: Anita Vlug, tel. 020-6457051.

De rest van Amstelveen dus bij Karin Niekel, ook als men alleen aan de rollatorloop wil meedoen. Meer informatie:  www.rollatorloop.nl

Men kan zich voor de rollatorloop ook, bij voorkeur vooraf, aanmelden bij het Olympisch Stadion, dagelijks tussen 11.00 tot 17.00 uur (behalve op maandag) via nummer 020-6711115. Maar wie op woensdag 18 september met uw rollator naar de hoofdingang van het Olympisch Stadion komt, is ook welkom. De inschrijving begint om 13.00 uur, de start is om 14.00 uur.

Week van de Wijk

Van 23 t/m 27 september organiseert het netwerk ketenzorg valpreventie een themaweek, de Week van de Wijk. Op de informatiemarkt in de Nieuwe Bankrashal op donderdag middag 26 september zullen o.a. de activiteiten wandelen en koken centraal staan. De deelnemers aan de rollatorloop worden daar feestelijk ingehaald.

 

 

 

 

 

 

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Saskia van der Meer

Sportbedrijf Amstelveen

[email protected]

Tel. 020 3473459

Lees ook:Huldiging krasse deelnemers rollatorloop
Lees ook:Poffertjes, ontbijt, film en bingo bij Brentano
Lees ook:´Loopt & rolt´ voor iedereen op atletiekbaan
Lees ook:Doek valt met ‘grande finale’ over corso
Lees ook:Deel stad afgezet voor Giro d’Italia op 10 mei

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.