Doek valt met ‘grande finale’ over corso

Voor de zestigste en allerlaatste keer rijdt het Aalsmeerse bloemencorso zaterdag (1 september) door Amstelveen. Het doek valt over de jaarlijkse praalwagenstoet, doordat Bloemenveiling Aalsmeer zich als hoofdsponsor heeft teruggetrokken. Om 12.30 uur wordt het corso in het Olympisch Stadion verwacht, voor een ‘grande finale' mer onder anderen Lee Towers.

Dáár, in het stadion, is het ooit ook allemaal begonnen, in 1948, ter gelegenheid van de kroning van koningin Juliana. Wat doen was bedoeld als een bijdrage van bloemendorp Aalsmeer aan de festiviteiten, werd een traditie. Die houdt nu op te bestaan.
Het corso komt iets over half elf aan bij de gemeentegrens, via de Legmeerdijk en trekt vervolgens over de Noorddammerlaan, Handweg en Amsterdamseweg naar Amsterdam. Het arriveert rond 12.00 uur bij de Kalfjeslaan. Op de terugweg is de stoet tegen 17.00 uur weer te zien op de Amsterdamseweg, om dezelfde route als 's morgens in omgekeerde richting te rijden. Even over zessen is het bij het Schinkeldijkje.
Zaterdagavond zijn de wagens nog te zien bij de watertoren in Aalsmeer (Kudelstaartseweg, die in een Corsoboulevard wordt omgetoverd).

 

Lees ook:Intocht Sint Nicolaas
Lees ook:Intocht Sint Nicolaas 12 november
Lees ook:Deel stad afgezet voor Giro d’Italia op 10 mei
Lees ook:Open dag watersport aan de Handweg
Lees ook:Werkloosheid opnieuw gedaald

Eén reactie op “Doek valt met ‘grande finale’ over corso

  1. voskwekerij

    jammer dat het verdwijnt na zo veel jaren ”familie” plezier omdat het veiling bedrijf over de grens denkt en miltinatials geen zin hebben in belangeloos mee werken ,het simpele corso over water van het westland is niet bepaalt een alternatief,de betrokkenheid maakt plaats voor wincijfers

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.