Werkloosheid opnieuw gedaald

uwv_logo[1]Zoals in heel Groot-Amsterdan, nam de laatste maanden de werkloosheid ook in Amstelveen en Aalsmeer af. In Amstelveen daalden de ww-uitkeringen met 2,1%  naar 1763, in Aalsmeer met 1,7% naar 643. Overigens is in beide plaatsen, net als in heel Groot-Amsterdam, de werkloosheid nog wel hoger dan een jaar geleden. Bij het regionale percentage (2) steken Amstelveen en Aalsmeer in dat opzicht zelfs ongunstig af. In Amstelveen bedraagt het 2,6% en in Aalsmeer 5,6%.

 Het aantal lopende WW-uitkeringen kwam in Groot Amsterdam uit op 29.334. Dat is een daling van 1,6% ten opzichte van augustus, toen er nog 29.820 lopende WW-uitkeringen werden geteld. Het aantal WW-uitkeringen in de regio daalt nu een aantal maanden op rij.

AV: 2,6% werkloos

In Nederland als geheel was de daling overigens iets sterker dan in Groot Amsterdam: -2,4%. De daling van de uitkeringen sinds augustus was in Amstelveen (2,1%) iets hoger dan in heel Noord-Holland (1,8%), maar bleef in Aalsmeer met 1,7% daaronder. In Amstelveen en Aalsmeer is nu respectievelijk 2,6% en 5,6% van de beroepsbevolking werkloos.

De daling is in Groot Amsterdam voor de leeftijdsgroep 27-50 jaar het grootst met 3%. Bij jongeren tot 27 jaar was de daling 1%. Alleen bij de 50-plussers was er nog een lichte stijging in de afgelopen maand met 0,2%. Ook in Amstelveen vormen 50-Plussers met 874 de grootste groep werklozen. Ijn Aalsmeer ligt dat anders. Daar waren in september 298 mensen van boven de 50 werkloos en 322 in de leeftijd van 27-50 jaar.

Tussen september 2013 en september 2014 was er in Groot-Amsterdam alleen een stijging bij de 50-plussers en die was ook sterk: 14% (landelijk 16,4%). Bij jongeren tot 27 jaar was er juist een daling van 12,6%, tegenover 13,7% in Nederland. De leeftijdscategorie 27-50 jaar liet een daling zien van 4,3% (in Nederland 1,6%).

Korte duur 

Vooral de kortdurende WW-uitkeringen laten een daling zien. De categorie met een verstreken duur van de WW korter dan 6 maanden daalde het afgelopen jaar (september 2013 naar september 2014) met 7% in Groot Amsterdam (Nederland met 5%). De categorie met een verstreken duur tussen 6 en 12 maanden daalde ook: in Groot Amsterdam met 3% (Nederland nog een lichte stijging van 1%). De WW-uitkeringen met een verstreken duur tussen 1 en 2 jaar steeg met 21%. De categorie met een verstreken WW-duur van meer dan 2 jaar steeg met 32%. Dit is verklaarbaar doordat de kortdurende WW-ers sneller aan het werk kunnen komen nu er meer vacatures zijn, dan de categorie die al langer WW ontvangt. Recente werkervaring is op dit moment belangrijk om aan het werk te komen.

De arbeidsmarktregio Groot Amsterdam bestaat uit de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Diemen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel, De Ronde Venen en Uithoorn.

 

Lees ook:Heel lichte (seizoens)daling WW-uitkeringen
Lees ook:Werkloosheid gestegen in AV
Lees ook:Toename WW-uitkeringen in juli
Lees ook:Aantal WW-uitkeringen gedaald in AV
Lees ook:Daling aantal ww-uitkeringen in AV

Eén reactie op “Werkloosheid opnieuw gedaald

  1. frank bikker

    En hoeveel zijn er doorgestroomd naar de bijstand?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.