Zondag drakenbootraces op De Poel

Op de Amstelveense Poel worden zondag weer de zogenoemde drakenbootraces gehouden. Die beginnen om 11.15 uur en de prijsuitreiking wordt om 16.15 uur verwacht. De boten zijn kleurrijk en uitgerust met een drakenkop en -staart. Vlak achter de kop bevindt zich een grote trom. De combinatie van techniek, timing en kracht is belangrijk voor een overwinning, waarbij de drummer op de boeg het ritme aangeeft en een luide en opzwepende begeleiding aan de races van ongeveer 200 meter lengte toevoegt. Teams van verschillend niveau gaan met elkaar de sportieve uitdaging aan.

Deelnemende grote drakenbootteams zijn: Delta Dragons, OA Dragons, Amstelveense Stadsdraken 9team van de gemeente), KLM Blue Dragons, EHDC Concrete Dragons, Alkmaar Dragons, The Dutch Dragons, United Dragons en River Dragons. Elk team mag bestaan uit maximaal 16 peddelaars, een stuurman en een trommelaar. De teams worden om 10.30 uur ontvangen. Om 11.00 uur is er een teamcaptainsmeeting, een kwartier later vindt de openingsceremonie plaats. Om 11.30 uur starten de voorrondes en om 15.00 uur zijn de finales.

Er wordt gevaren in 1 klasse (gevorderd en beginners) in de drie grote drakenboten van Dragon Events. Bij de prijsuitreiking wordt onderscheid gemaakt tussen beginnende en gevorderde teams. Elk team mag zelf een grote partytent op het evenementen terrein (gras) plaatsen als onderkomen.

 

 

 

 

Lees ook:China Airlines wint drakenbootraces
Lees ook:OA nam deel aan Dam tot Damloop
Lees ook:DVH zoekt vrouwelijk talent voor topsport junioren team softbal
Lees ook:OA wint weer drakenbootrace onervaren teams
Lees ook:Waardhuizen en Westwijk in tv-spelshow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.