Topsport door achterdeur spoorloos verdwenen

Burgemeester en wethouders vinden de constatering van de Rekenkamercommissie van de gemeenteraad dat van het ooit vastgestelde topsportbeleid niets terecht is gekomen kennelijk een beetje kort door de bocht. Er is weliswaar een in 2007 door de raad vastgestelde nota ‘Amstelveen, ok topsportstad?’ maar toen de reservering van 5,7 miljoen euro voor een topsporthal later goeddeels naar de breedtesport werd overgeheveld kwam de uitvoering van die nota op losse schroeven te staan. Het college zegt dat in een reactie op het rapport van de Rekenkamer over het topsportbeleid. Eigenlijk is dat grotendeels afgeblazen, maar formeel nam de raad daartoe geen besluit. De nota is gewoon niet uitgevoerd. Volgens B&W worden in het rapport de huidige activiteiten van de Stichting Topsport Amstelveen (STAV) getoetst aan een niet meer geldend beleid uit 2007, maar bestaat er tussen die twee geen enkele relatie.“In het onderzoeksrapport  wordt onder andere geconcludeerd dat doelstellingen niet zijn geoperationaliseerd, niet SMART zijn geformuleerd en dat er geen relatie is met landelijk en/of regionaal beleid. Deze conclusies verdienen de nuance dat, omdat er al enkele jaren geen topsportbeleid meer wordt gevoerd, er ook geen noodzaak was en is om de doelstellingen te operationaliseren en beleid uit te voeren en te monitoren,’ schrijven B&W. Waarbij natuurlijk de vraag rijst of een instantie (STAV( die zich aan de naam te beoordelen met topsport bezighoudt, zich wel probleemloos vooral op de breedtesport kan richten.

 

 

Lees ook:Gemeenteraad faalde met sportbeleid
Lees ook:Basketbalschool in Amstelveen op komst
Lees ook:B en W willen doorgaan met topsportambities
Lees ook:Gerard Braam benoemd als topsportmanager
Lees ook:Stichting Topsport tekent convenant met VU

Eén reactie op “Topsport door achterdeur spoorloos verdwenen

  1. Frank Bikker

    Ja,ja , men kan wel eens verstandig zijn.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.